Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξο για το 2018 το Bloomberg

Αισιόδοξο για το 2018 το Bloomberg

Την συνέχιση της οικονομικής άνθισης του 2017 και την επόμενη χρονιά για την ευρωζώνη προεξοφλεί το Bloomberg, σημειώνοντας σε άρθρο του πως η χρονιά που μόλις ξεκίνησε μπορεί να γεμίσει αισιοδοξία της χώρες της Ευρώπης.

Την συνέχιση της οικονομικής άνθισης του 2017 και την επόμενη χρονιά για την ευρωζώνη προεξοφλεί το Bloomberg, σημειώνοντας σε άρθρο του πως η χρονιά που μόλις ξεκίνησε μπορεί να γεμίσει αισιοδοξία της χώρες της Ευρώπης.

«Η ευρωζώνη δεν θα μπορούσε να είχε ευχηθεί για καλύτερο 2017. Τα πρόσφατα στοιχεία της Markit δείχνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι η δυναμικότερη της τελευταίας επταετίας. Στη Γερμανία, η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ακόμη και η ελληνική βιομηχανία βιώνει τις καλύτερες επιδόσεις της εδώ και δέκα χρόνια» υπογραμμίζει το πρακτορείο και συμπληρώνει:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά το ποσοστό ανάπτυξης για το 2017 στο 2,2%. Όλες οι χώρες συμμετέχουν στη γιορτή και οι αποκλίσεις των ρυθμών ανάπτυξης είναι οι μικρότερες από την εποχή της εισαγωγής του ευρώ. Η οικονομική άνθιση αναμένεται να διαρκέσει και το 2018».

Το Bloomberg παράλληλα, κάνει αναφορά και στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν: «Φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι στον ορίζοντα. Η εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία και η αποσχιστική πρόκληση της Καταλονίας στην Ισπανία ίσως φοβίσουν τις αγορές. Οι απειλές αυτές είναι ωστόσο μικρές σε σύγκριση με το μεγάλο πρόβλημα της νομισματικής ένωσης, αυτό της οικονομικής απόκλισης μεταξύ των πλουσιότερων χωρών του πυρήνα και των φτωχότερων της περιφέρειας».

«Η οικονομική λογική επιμένει στον διαμοιρασμό των κινδύνων, που θα αποδειχθεί πολύτιμος ακόμη και στην περίπτωση κρίσης σε μια πλούσια χώρα. Πάντως, έχουν τεθεί σε λειτουργία μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων, ενώ η ΕΚΤ απέδειξε πως έχει τις δυνατότητες να επεμβαίνει στις αγορές ομολόγων. Οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η καθιέρωση των πρώτων στοιχείων μιας δημοσιονομικής ένωσης. Ωστόσο, η αποφυγή μιας νέας καταστροφής δεν αρκεί για να ευημερήσει η ευρωζώνη. Χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Μπορούμε να αισιοδοξούμε για το 2018, όμως για το μετέπειτα χρονικό διάστημα οι λόγοι αισιοδοξίας είναι λιγότερο ευδιάκριτοι» καταλήγει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

in.gr

Sports in

Οι βολές ήταν 35-10 για τον Παναθηναϊκό στο game 5 και 123-78 στη σειρά!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός- Έφτασε απόχε στις 35 είχε στη σειρά σχεδόν 26 ανά παιχνίδι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024