Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή στις νίκες ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Επιστροφή στις νίκες ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Στην έδρα τους, απέναντι σε ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να κάνουν ποδαρικό με το... δεξί για το νέο έτος, καθώς και για τον δεύτερο γύρο. Η επιστροφή στις νίκες είναι εύλογα το ζητούμενο, αρχικά την Πέμπτη (4/1, 21:15) για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την Αναντολού Εφές και εν συνεχεία για τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (5/1, 21:00), όταν υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο.

Στην έδρα τους, απέναντι σε ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να κάνουν ποδαρικό με το… δεξί για το νέο έτος, καθώς και για τον δεύτερο γύρο.

Οι δύο ελληνικές ομάδες αποχαιρέτησαν με ήττα τον πρώτο γύρο και το 2017 στην Ευρώπη: Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στο Κάουνας και ως εκ τούτου «γλίστρησαν» και από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι «πράσινοι» «στραβοπάτησαν» στην Ισπανία απέναντι στην ουραγό Βαλένθια.

Η επιστροφή στις νίκες είναι εύλογα το ζητούμενο, αρχικά την Πέμπτη (4/1, 21:15) για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την Αναντολού Εφές και εν συνεχεία για τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (5/1, 21:00), όταν υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο.

Αρχή με Παναθηναϊκό

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, καθώς, μετά την ενσωμάτωση του Νικ Καλάθη στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, και ο Νίκος Παππάς συμμετείχε στην προπόνηση της δεύτερης ημέρας του χρόνου. Οι «πράσινοι» αναρριχήθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας με 8 νίκες στις τελευταίες 10 αγωνιστικές του πρώτου γύρου.

Με 4 νίκες – 11 ήττες, η Εφές καλείται να κάνει την υπέρβαση στο δεύτερο γύρο, προκειμένου να «σφραγίσει» ένα εισιτήριο για την πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, μετά από αγώνα «θρίλερ», με 82-81. Είχαν χρειαστεί δε οι 29 πόντοι, τα 9 ριμπάουντ και οι 10 ασίστ του Νικ Καλάθη, ο οποίος αναδείχτηκε και MVP ολόκληρης της αγωνιστικής, με 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Συνέχεια με Ολυμπιακό

Τα προβλήματα τραυματισμών ταλάνισαν τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο και ευχή όλων στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» για το 2018 είναι να σταματήσει η κακοδαιμονία. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τους Γιώργο Πρίντεζη, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Βαγγέλη Μάντζαρη.

Οι τρεις τους ξεπέρασαν τον τραυματισμό στον αστράγαλο και συμμετείχαν στην προπόνηση της Τρίτης (2/1). Σε νέα μαγνητική υποβλήθηκε ο Μπράιαν Ρόμπερτς την Τετάρτη (3/1), ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση τραυματισμού στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού, μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στο ματς με τον Πανιώνιο, στο ΣΕΦ.

Δεν προπονήθηκε την Τρίτη και η συμμετοχή του κόντρα στην Αρμάνι την Παρασκευή (5/1) θα κριθεί από τα αποτελέσματα της δεύτερης μαγνητικής τομογραφίας. Ο νεαρός Νίκος Αρσενόπουλος που τραυματίστηκε επίσης υποβλήθηκε σε αντιμετώπιση απόσπασης του μακρού εκτίνοντα τον δεξιό αντίχειρα και θα απουσιάσει από τις προπονήσεις για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Ο Ολυμπιακός είχε περάσει νικηφόρα από το Μιλάνο, μετά από συγκλονιστική «μάχη» για την 9η αγωνιστική, με 86-85, με «θύτη» απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Τζαμέλ ΜακΛιν (22π., 7ρ.).

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4-5/1/2018)
===========================

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:15
Μάλαγα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 21:00
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Κίμκι (Ρωσία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-3
Ολυμπιακός 11-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 10-5
Παναθηναϊκός 10-5
Ρεάλ Μαδρίτης 9-6
Φενέρμπαχτσε 9-6
Κίμκι 8-7
Μακάμπι Τελ Αβιβ 8-7
Μπασκόνια 7-8
Μάλαγα 7-8
Μπάμπεργκ 6-9
Ερυθρός Αστέρας 6-9
Μπαρτσελόνα 5-10
Αρμάνι Μιλάνο 4-11
Βαλένθια 4-11
Αναντολού Εφές 4-11

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024