Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευσε επενδύσεις σε bitcoin η Bank of America Merrill Lynch

Απαγόρευσε επενδύσεις σε bitcoin η Bank of America Merrill Lynch

Η Bank of America Merrill Lynch απαγόρευσε τον περασμένο μήνα σε πελάτες της να επενδύσουν σε bitcoin, λόγω ανησυχιών σχετικά με τα «δεδομένα καταλληλότητας και επιλεξιμότητας του προϊόντος αυτού».

Η Bank of America Merrill Lynch απαγόρευσε τον περασμένο μήνα σε πελάτες της να επενδύσουν σε bitcoin, λόγω ανησυχιών σχετικά με τα «δεδομένα καταλληλότητας και επιλεξιμότητας του προϊόντος αυτού».

Συγκεκριμένα, με σημείωμα που εστάλη σε σχεδόν 17.000 χρηματιστές στη στη Merrill Lynch και τη Merrill Edge, μία μονάδα για πελάτες που διαχειρίζονται οι ίδιοι τις συναλλαγές τους, αναφερόταν ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street σταμάτησε να δέχεται νέες εντολές για το Bitcoin Investment Trust του μεγιστάνα του bitcoin Μπάρι Σίλμπερτ.

Η διαχείριση του Bitcoin Investment Trust γίνεται από τη Grayscale Investments, η οποία ελέγχεται από τον Σίλμπερτ, έναν πρώην επενδυτικό τραπεζίτη της Wall Street και εξέχοντα υποστηρικτή κρυπτονομισμάτων. «Προσβλέπουμε να μιλήσουμε με τη Merrill Lynch και να απαντήσουμε όποιες ερωτήσεις ή ανησυχίες έχουν για το Bitcoin Investment Trust», δήλωσε ο Σίλμπερτ στο Reuters, προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζουμε για αντίστοιχες πολιτικές σε άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες».

Η Wall Street έχει κρατήσει προσεκτική στάση έναντι των ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και έχουν ιστορικό πολύ μεγάλων διακυμάνσεων. Τον περασμένο μήνα, τα χρηματιστήρια παραγώγων του Σικάγο Cboe Global Markets και CME Group λανσάρισαν προθεσμιακά συμβόλαια του bitcoin, αλλά ορισμένες τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες ήταν απρόθυμες να κάνουν συναλλαγές σε αυτά.

Εκατομμύρια επενδυτών συνωθούνται στο bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, προκαλώντας προειδοποιήσεις για φούσκα από στελέχη, όπως τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος χαρακτήρισε το bitcoin απάτη που τελικά θα ξεσπάσει. Οι μετοχές του Bitcoin Investment Trust εκτινάχθηκαν πάνω από 1.550% πέρυσι, περισσότερο από τα κέρδη των 1.300% και πλέον του bitcoin. To ταμείο αυτό δημιουργήθηκε για επενδυτές που ζητούν έκθεση στο bitcoin και συναλλαγές σε λιγότερο επίσημα χρηματιστήρια από αυτά που γίνονται οι συναλλαγές των συνηθισμένων μετοχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024