Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Alfa Romeo Stelvio και Giulia

Οι Alfa Romeo Stelvio και Giulia «θύματα» εργοστασιακού λάθους

Στην ανάκληση 307 Giulia και Stelvio προχωρά η Alfa Romeo λόγω ενός λάθους που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση των φρένων, καθώς στο σύστημα πέδησης των δύο μοντέλων που κατασκευάστηκαν μεταξύ 14 και 23 Νοεμβρίου ενδέχεται να κυκλοφορεί λιπαντικό αντί υγρού φρένων.

Ένα λάθος κατά τη διαδικασία παραγωγής το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη έως μηδενική απόδοση και βλάβη του συστήματος πέδησης των Stelvio και Giulia οδηγεί την Fiat Chrysler Automobiles στην ανάκληση 307 μονάδων από αμφότερα τα μοντέλα -αρχικά τουλάχιστον- μόνο στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στην αμερικανική αρχή η οποία είναι υπεύθυνη για τα ζητήματα ασφάλειας των αυτοκινήτων (NHTSA), ως λόγος της ανάκλησης αναφέρεται ότι oι Stelvio και Giulia οι οποίες κατασκευάστηκαν μεταξύ 14 και 23 Νοεμβρίου 2017 στο εργοστάσιο του Cassino στην Ιταλία, «ενδέχεται να έχουν εφοδιαστεί με υγρό φρένων το οποίο δεν είναι συμβατό με το σύστημα πέδησης».

Για την ακρίβεια, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, και αφού δύο αυτοκίνητα απέτυχαν στις εργοστασιακές δοκιμές ελέγχου πέδησης, εμφανίζοντας περιορισμένη απόκριση στο πεντάλ φρένου, αντί του ενδεδειγμένου υγρού φρένων χρησιμοποιήθηκε λιπαντικό.

Μετά από τις έρευνες που διεξήχθησαν, αποκαλύφθηκε ότι αιτία για το κάπως ασυνήθιστο λάθος αποτέλεσε η εξίσου παράδοξη «συνύπαρξη» δοχείων με υγρά φρένου και λιπαντικού για το σύστημα μετάδοσης, στην ίδια παλέτα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει η Fiat-Chrysler, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση και ότι δεν επηρεάζεται κανένα άλλο όχημα πέραν των Stelvio και Giulia που έχουν κατασκευαστεί το συγκεκριμένο διάστημα διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά της αμερικανικής -προς το παρόν- ανάκλησης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου ενώ όσοι ιδιοκτήτες έχουν αντιμετωπίσει ήδη πρόβλημα και έχουν προβεί σε επισκευή, μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για να αποζημιωθούν από τον όμιλο FCA.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024