Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εκατοντάδες μηνύσεις κατά πολιτικού του AfD για αντισημιτικά σχόλια

Υποτιμητική τοποθέτηση της πολιτικού του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD, Μπέατριξ φον Στορχ, για τους μουσουλμάνους προκάλεσε πολιτικές και νομικές αντιπαραθέσεις σχετικά με τα μηνύματα μίσους που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο.

Υποτιμητική τοποθέτηση της πολιτικού του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD, Μπέατριξ φον Στορχ, για τους μουσουλμάνους προκάλεσε πολιτικές και νομικές αντιπαραθέσεις σχετικά με τα μηνύματα μίσους που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο.

Στην Εισαγγελία της Κολωνίας κατατέθηκαν εκατοντάδες μηνύσεις κατά της Στορχ με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους- μεταξύ άλλων και από την αστυνομία της Κολωνίας, η οποία είχε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς δημοσιεύσει πληροφορίες και στην αραβική γλώσσα. Η Στορχ ρωτούσε μέσω tweet της την αστυνομία εάν με το μήνυμα στα αραβικά ήθελε να «καλοπιάσει» τις «βάρβαρες, μουσουλμανικές ορδές ανδρών βιαστών».

Ο λογαριασμός της στο Twitter «μπλοκαρίστηκε» για δώδεκα ώρες από την υπηρεσία.

Ο επικεφαλής της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ έκανε λόγο για «μεθόδους Στάζι» και υποστήριξε ότι το «μπλοκάρισμα» του λογαριασμού είναι συνέπεια του νόμου για τα κοινωνικά δίκτυα (NetzDG) του ομοσπονδιακού Υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μαας (SPD), που ισχύει από τις αρχές του χρόνου. Ο Γκάουλαντ κάλεσε όλους τους χρήστες κοινωνικών δικτύων να συνεχίσουν να δημοσιεύουν «ξανά και ξανά» τα σχόλια που διεγράφησαν.

Η αστυνομία της Κολωνίας είχε κάθε δικαίωμα να καταθέσει μήνυση, δήλωσε στην FAZ η Γ.Γ. του FDP Νίκολα Μπέερ , κάνοντας λόγο για «ανάρμοστες και απαράδεκτες» τοποθετήσεις της Στορχ. Επισήμανε δε ότι η Στορχ μπλοκαρίστηκε βάσει των κανονισμών του Twitter κι ότι ο αποκλεισμός αυτός δεν σχετίζεται με τον νέο νόμο.

Ο πολιτικός των Πρασίνων Κονσταντίν φον Νοτζ ανέφερε: «Η ελευθερία της γνώμης είναι σημαντικό αγαθό κι αυτό ισχύει και για την AfD. Εάν όμως ο κύριος Γκάουλαντ συνδέει την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους με τον νέο νόμο, τότε προβαίνει στη διατύπωση θεωριών συνωμοσίας έχοντας πολιτικές σκοπιμότητες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024