Τι πιστεύουν οι πολίτες για το περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες [Βίντεο]
Ξεκίνησαν πλέον οι χρεώσεις στις πλαστικές σακούλες από τα εμπορικά καταστήματα. Οι πολίτες υποχρεούνται να καταβάλουν 4 λεπτά ανα τεμάχιο ενώ οι επιχειρήσεις στη συνέχεια θα αποδίδουν το ειδικό περιβαλλοντικό τέλος καθώς η Ελλάδα εναρμονίστηκε με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ξεκίνησαν πλέον οι χρεώσεις στις πλαστικές σακούλες από τα εμπορικά καταστήματα. Οι πολίτες υποχρεούνται να καταβάλουν 4 λεπτά ανα τεμάχιο ενώ οι επιχειρήσεις στη συνέχεια θα αποδίδουν το ειδικό περιβαλλοντικό τέλος καθώς η Ελλάδα εναρμονίστηκε με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
«Είναι κατι που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Παντού στην Ευρώπη δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλων και εμείς εδώ καταναλώναμε δεκάδες πλαστικές σακούλες τον μήνα με ασυδοσία» λέει στο in.gr η κα Διονυσία Τσέλου που ως νοικοκυρά θα καθιερώσει να κάνει τις αγορές της με ένα πάνινο καλάθι όπως μας λέει.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και περιπτώσεις καταναλωτών που πιστεύουν πως ο μόνος λόγος για την ύπαρξη του «περιβαλλοντικού τέλους είναι για να έχει περισσότερα έσοδα το κράτος από έναν ακόμα φόρο. «Αν ήθελαν να κάνουν καλό στο περιβάλλον να καταργούσαν εντελώς τις πλαστικές σακούλες και αν ήταν διαθέσιμες μόνο χάρτινες ή πάνινες. Έτσι αναγκαστικά θα κάναμε χρήση αυτών και το περιβάλλων θα σωζόταν από τα πλαστικά» μας λέει ο 72χρονος Κωνσταντίνος Σακκάς.
Πάντως κατά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο «στόχος του Υπουργείου είναι η αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, η αλλαγή του εμπορίου και της βιομηχανίας».
Δείτε το σχετικό βίντεο
Ορέστης Καρύπης
in.gr
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442