Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνοντας την αγορά... εσωτερικού για την ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού

Σαρώνοντας την αγορά… εσωτερικού για την ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού

Επισήμως: Ο λογαριασμός είναι ακόμη μηδενικός εν όψει Ιανουαρίου και της εμβόλιμης μεταγραφικής περιόδου. Οι περισσότεροι όμως ήδη αντιλαμβάνονται αυτό που ο μηχανισμός του Ολυμπιακού εξελίσσει, με θέα τόσο στο υπόλοιπο της σεζόν όσο και συνολικά στην δημιουργία της επόμενης ομάδας του. Ένα ακόμη «σάρωμα» της αγοράς από εκείνα που όχι μόνο προσφέρουν λύσεις άμεσα, αλλά και ανοίγουν τον ορίζοντα του μέλλοντος.

Επισήμως: Ο λογαριασμός είναι ακόμη μηδενικός εν όψει Ιανουαρίου και της εμβόλιμης μεταγραφικής περιόδου.

Οι περισσότεροι όμως ήδη αντιλαμβάνονται αυτό που ο μηχανισμός του Ολυμπιακού εξελίσσει, με θέα τόσο στο υπόλοιπο της σεζόν όσο και συνολικά στην δημιουργία της επόμενης ομάδας του. Ένα ακόμη «σάρωμα» της αγοράς από εκείνα που όχι μόνο προσφέρουν λύσεις άμεσα, αλλά και ανοίγουν τον ορίζοντα του μέλλοντος.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη επιλέξει μια σειρά από ποδοσφαιριστές (έλληνες και ξένους) που μπορούν να κάνουν την διαδρομή προς τον Πειραιά. Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (ΠΑΣ) και ο Τριαντάφυλλος Πασσαλίδης (Αστέρας Τρίπολης) ως οι δύο καλύτεροι νέοι κεντρικοί αμυντικοί της Σούπερ Λιγκ. Ο πρώτος είναι μόλις 20 ο δεύτερος 21.

Ο Ιγκόρ Σίλβα (Αστέρας Τρίπολης) που πιθανότατα θα μετακόμίσει άμεσα, όπως και ο Εχσάν Χατζισαφί (Πανιωνίος). Οι δύο πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τα άκρα της άμυνας, εκεί οπου υπάρχουν ήδη ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο Ιγκόρ είναι 21, ο Χατζησαφί 28 και αρχηγός της εθνικής ομάδας του Ιράν.

Αν προσθέσει κανείς και τον Ανδρέα Γιαννιώτη που δεδομένα επιστρέφει το καλοκαίρι από τον Ατρόμητο; Ο Ολυμπιακός ξανακάνει αυτό που με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια του δίνει προβάδισμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Κυριαρχεί απόλυτα στις υποθέσεις εσωτερικού. Εκεί που… χτυπούν και άλλοι του ανταγωνισμού, αλλά προφανώς δίχως αποτέλεσμα.

Πραγματικά πρέπει να είναι ελάχιστες οι φορές τα τελευταία χρόνια που οι πρωταθλητές ήθελαν έναν ποδοσφαιριστή από τη Σούπερ Λιγκ, και το έχασαν από εγχώριο ανταγωνιστή. Και όσο και αν αυτή η λεπτομέρεια δεν λέει πολλά την ώρα που… συμβαίνει; Ανοίγοντας το κάδρο καταλαβαίνεις πολλά. Σήμερα η εθνική ομάδα το 60-70% του ενεργού ρόστερ της δεν είναι παρά ένα «κράμα» πρώην και νυν ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Καπίνο, Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μανωλάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Ρέτσος, Λυκογιάννης, Ταχτσίδης, Σιώπης, Γιαννιώτας, Ανδρούτσος, Μήτρογλου, Φορτούνης, Διαμαντάκος. Ακόμη και ο Χολέμπας με τον Σιόβα που δεν καλούνται πια ή ο Βέλλιος που είναι πιθανό να πιάσει λιμάνι τις επόμενες εβδομάδες. Ένα ολόκληρο εθνικό ρόστερ, το οποίο εν πολλοίς προέκυψε από την ολοκληρωτική επικράτηση των Ερυθρόλευκων στο εγχώριο παζάρι.

Πίσω στα… του Γενάρη όμως: Χατζισαφί και Ιγκόρ είναι όντως πολύ πιθανό να ενσωματωθούν άμεσα παίρνοντας τις θέσεις των Μίλιτς και Φιγκέιρας στο ρόστερ. Ίσως προκύψει και ένας εκ των Μαυροπάνου Πασαλίδη αν επιβεβαιωθεί η αίσθηση πως μπορεί να μην συνεχίσουν σε φόντο Ερυθρόλευκο οι Μποτία και Βούκοβιτς.

Τι άλλο έρχεται; Έχει δρόμο μπροστά. Είπαμε για παράδειγμα το όνομα του Βέλλιου, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις αποχωρήσεις. Το σίγουρο είναι πως την «καλή» μεταγραφή ο Ολυμπιακός την ψάχνει στα άκρα της επίθεσης. Αυτό όμως είναι για… αργότερα. Μετά τα μέσα του επόμενου μήνα, όταν θα ανοίξει για τα καλά η άλλη αγορά. Η… μεγάλη.

Δ.ΔΕΛΛΗΣ

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024