Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνομιλίες ΗΠΑ - Νότιας Κορέας για τη συμφωνία Korus

Συνομιλίες ΗΠΑ – Νότιας Κορέας για τη συμφωνία Korus

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα διεξαγάγουν συνομιλίες για τη διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών (KORUS) την 5η Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, όπως ανακοίνωσαν αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δύο κρατών.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα διεξαγάγουν συνομιλίες για τη διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών (KORUS) την 5η Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, όπως ανακοίνωσαν αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δύο κρατών.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία, η οποία είχε συναφθεί επί των ημερών του δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ απαιτεί να μεταβληθούν οι όροι της συμφωνίας ώστε να μειωθεί το αμερικανικό έλλειμμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με τη Νότια Κορέα, το οποίο ανέρχεται σε σχεδόν 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εξέχοντες αμερικανοί κοινοβουλευτικοί και το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, το ισχυρότερο επιχειρηματικό λόμπι της χώρας, προτρέπουν τον Τραμπ να μην κάνει πράξη αυτήν την απειλή αποχωρώντας από τη συμφωνία η οποία είχε συναφθεί πριν από πέντε χρόνια.

Να εξεταστούν ο αμερικανικές απαιτήσεις

Στις συνομιλίες θα τεθούν επικεφαλής ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης για το εμπόριο (USTR) Μάικλ Μπίμαν και ο Γου Μιουνγκ-χι, ανώτερος νοτιοκορεάτης αξιωματούχος που είχε συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση για τη διμερή συμφωνία, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση και το υπουργείου Εμπορίου της Νότιας Κορέας.

Τον Οκτώβριο, η Σεούλ συμφώνησε να αρχίσουν συνομιλίες για να εξεταστούν οι αμερικανικές απαιτήσεις.

Αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία το 2012, το έλλειμμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ έναντι της Νότιας Κορέας υπερδιπλασιάστηκε, φθάνοντας τα 27,6 δισ. δολάρια το 2016.

Ομως, ως τον Ιούλιο του 2017, το έλλειμμα μειώθηκε στα 13,1 δισ. δολάρια από τα 18,8 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024