Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα υπέροχα νησιά του καλοκαιριού γίνονται οι αποκλεισμένες περιοχές του χειμώνα…

Τα υπέροχα νησιά του καλοκαιριού γίνονται οι αποκλεισμένες περιοχές του χειμώνα…

...

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη αντιφάσεις! Εκεί που ανθίζει η ομορφιά, παραφυλάει η αδικία, τα μέρη που σε μαγεύουν κρύβουν την πιο απερίγραπτη αγριάδα και οι άνθρωποι με τα πιο πλατιά χαμόγελα κάποιες φορές ζουν σε συνθήκες λησμονιάς.

Η άγονη γραμμή της Ελλάδας είναι ένα από τα σημεία όπου οι αντιφάσεις διαδέχονται η μια την άλλη με την αλλαγή των εποχών, δημιουργώντας ένα αδιάκοπο παιχνίδι ανάμεσα σε άσπρο και μαύρο. Αυτό που το καλοκαίρι μοιάζει με ονειρεμένο προορισμό χαλάρωσης και ξεκούρασης μακριά από τις κουραστικές πόλεις, τον χειμώνα μετατρέπεται σε έναν ατελείωτο αγώνα με τις άγριες καιρικές συνθήκες, τον αποκλεισμό και την απομόνωση από πολλά στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Όλα εκείνα που το καλοκαίρι σε γοητεύουν: η θάλασσα, οι βράχοι, ο ανοιχτός ορίζοντας, οι χαρούμενοι κάτοικοι, τον χειμώνα αλλάζουν μορφή λες και αποκαλύπτουν έναν άλλο εαυτό. Είναι ο εαυτός που πρέπει να διαχειριστεί τις δυσκολίες χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια και υποστήριξη.

Η Wind, που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αποκλεισμός από τις τις σύγχρονες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και τι κόστος μπορεί να έχει αυτός ο αποκλεισμός, φροντίζει μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας να προσφέρει στα νησιά της άγονης γραμμής μια αναβαθμισμένη ψηφιακή πραγματικότητα που μπορεί να κάνει λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητα τους δύσκολους μήνες που διαδέχονται το καλοκαίρι. Ο φετινός ψηφιακός στόχος της εταιρίας υπήρξε η Σίκινος, η οποία μετά την Ανάφη, υποδέχτηκε τους ανθρώπους της Wind που αναβάθμισαν το δίκτυο του νησιού σε 4G, διέθεσαν smartphones με δωρεάν συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας για όλους τους ενήλικες κατοίκους του νησιού και συσκευές απλής χρήσης για άτομα άνω των 65 ετών. Κι επειδή ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός ξεκινάει από τη σχολική ηλικία η Wind δώρισε smartphones & laptops με δωρεάν σύνδεση F2G και δεδομένων για όλους τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι συνομήλικοί τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι νέοι αξιοποιούν την τεχνολογία για γνώση αλλά και για ψυχαγωγία, ενώ οι μεγάλοι βρίσκουν μια σημαντική βοήθεια στην εξέλιξη της δουλειάς τους και στην βελτίωση της καθημερινότητας.

Η αναβάθμιση του δικτύου στη Σίκινο σε 4G είναι μέρος ενός 5ετούς πλάνου επενδύσεων που φτάνει τα 500εκ ευρώ. Η απόδοση αυτού του έργου έχει να κάνει με την ισότητα απέναντι στη χρήση της τεχνολογίας και με τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για γνώση ή διασκέδαση και τελικά ίσων ευκαιριών απέναντι σε μια καθημερινότητα που σε κάποια μέρη της Ελλάδας είναι πιο δύσκολη.

Όταν τα νησιά των διακοπών μας περνούν στο κουτί των αναμνήσεων, τα χαμόγελα των κατοίκων παγώνουν από αγωνία για τον δύσκολο χειμώνα και τα τοπία γίνονται άγρια και εχθρικά. Τότε η Σίκινος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες και η ζωή εκεί δεν είναι ένας επίγειος παράδεισος… Τότε, αυτό που απομένει είναι η τεχνολογία με όλα της τα οφέλη και η δυνατότητα να επικοινωνείς με όλους όσο μακριά κι αν είναι. Τότε οι κάτοικοι της άγονης γραμμής μπορούν να νιώθουν ότι δεν ζουν σε μια άλλη χώρα αλλά είναι μέρος της ίδιας Ελλάδας που όλοι γνωρίζουμε με τις αντιφάσεις και τις ιδιαιτερότητες που την κάνουν μοναδική.

Η Wind, που αντιμετωπίζει την επικοινωνία και τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο ως τα θεμέλια της νέας ψηφιακής πραγματικότητας, φροντίζει να προσφέρει σε κάθε γωνιά αυτής της Ελλάδας το δίκτυο που της αξίζει!

Advertorial

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024