Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε ο Σεμπάστιαν Αμπρέου

Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε ο Σεμπάστιαν Αμπρέου

Λένε πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά. Ούτε η μπάλα θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος, έχοντας για παράδειγμα τον Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο Ουρουγουανός επιθετικός που πέρασε για ένα φεγγάρι κι απ’ τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα του Άρη, ήθελε προφανώς να γράψει το όνομα του στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Και τα κατάφερε. Δεν είναι τόσο πως συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο (σε επαγγελματικό επίπεδο) σε ηλικία 41 ετών, όσο ο αριθμός των ομάδων που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ο «Loco».

Λένε πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά. Ούτε η μπάλα θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος, έχοντας για παράδειγμα τον Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο Ουρουγουανός επιθετικός που πέρασε για ένα φεγγάρι κι απ’ τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα του Άρη, ήθελε προφανώς να γράψει το όνομα του στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Και τα κατάφερε. Δεν είναι τόσο πως συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο (σε επαγγελματικό επίπεδο) σε ηλικία 41 ετών, όσο ο αριθμός των ομάδων που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ο «Loco».

Αν δεν γνωρίζετε για πόσους συλλόγους μιλάμε είναι μάλλον απίθανο να πάει ο νους στον αριθμό 26. Καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για λάθος. Είναι απλά η δικαίωση σε όσους του έδωσαν το προσωνύμιο «loco», δηλαδή τρελός.

Ένα δείγμα της τρέλας του πρόλαβαν να δουν και οι Έλληνες φίλαθλοι τη σεζόν 2009-2010, όταν φόρεσε τη φανέλα του Άρη. Δεν κατάφερε βέβαια να στεριώσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως δεν κατάφερε να στεριώσει σε καμιά ομάδα στην καριέρα του.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του οξύθυμου χαρακτήρα του οι αμέτρητοι τσακωμοί με αντιπάλους αλλά και με συμπαίκτες. Κανένας διαχωρισμός δεν ήταν επιτρεπτός για τον Αμπρέου. Πολλές φορές άλλωστε ένας συμπαίκτης ή προπονητής που δεν τον χρησιμοποιούσε ήταν πιο ενοχλητικός από έναν αντίπαλο.

Ο τελευταίος προσπαθούσε να τον ανακόψει κι αυτό το αναγνώριζε. Τι γινόταν όμως όταν ο Ουρουγουανός φορ θεωρούσε πως δεν ήταν σωστός απέναντι του, κάποιος από την ίδια του την ομάδα; Το έλα να δεις. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η ουσία είναι πως μια ομάδα από τη Χιλή (Αουντάξ Ιταλιάνο το όνομα) αποφάσισε να εμπιστευτεί τον λατινοαμερικάνο σέντερ φορ. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος και στις προηγούμενες 25 προκλήσεις της καριέρας του «τρελού».

Όπως και να χουν πάντως τα πράγματα ένα είναι σίγουρο. Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Συνεχίζει απτόητος σε ηλικία 41 ετών και ποιος ξέρει, ίσως να έχει ένα νέο στόχο. Να παίξει σε 30 διαφορετικές ομάδες στην καριέρα του, ώστε κανείς να μην μπορεί ν’ απειλήσει το ρεκόρ του στο βιβλίο Γκίνες. Αν και θα έπρεπε να ξέρει πως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Ειδικά αν βρεθεί κάποιος loco.

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να εξετάσει η επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, αν υπάρχει κι άλλος παίκτης με τόσους δανεισμούς στην καριέρα του. Ο 41χρονος Αμπρέου, πήγε έντεκα φορές δανεικός σε συλλόγους και καμιά από αυτές τις ομάδες δεν θέλησε να τον κρατήσει για δεύτερη σεζόν. Καμιά. Μάλλον θα έφταιγαν οι ομάδες.

Ο λατινοαμερικάνος σέντερ φορ κατάφερε πάντως να παίξει και σε τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ουρουγουάη (2002) αλλά και σε τρία Κόπα Αμέρικα, φορώντας τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, σε 70 παιχνίδια. Ο Αμπρέου συνεχίζει και το ενδιαφέρον πλέον έχει να κάνει με τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024