Φόρος τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στα θύματα της τρομοκρατίας
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' αποτίει φόρο τιμής σήμερα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού της χριστουγεννιάτικου μηνύματος, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που μεταδόθηκαν νωρίτερα.
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αποτίει φόρο τιμής σήμερα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού της χριστουγεννιάτικου μηνύματος, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που μεταδόθηκαν νωρίτερα.
«Αυτά τα Χριστούγεννα, η σκέψη μου είναι στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ, των οποίων οι υπέροχες προσωπικότητες έλαμψαν απέναντι στις φρικτές επιθέσεις» δηλώνει η βασίλισσα στην ομιλία της που μαγνητοσκοπήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου εμφανίζεται με ένα ιβουάρ φόρεμα, το οποίο κοσμεί μια διαμαντένια καρφίτσα σε σχήμα αστεριού.
Σε έναν πιο προσωπικό τόνο, η βασίλισσα, 91 ετών, μιλά για τον σύζυγό της με τον οποίο γιόρτασαν φέτος τα 70 χρόνια του γάμου τους. Δύο φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους, η μια μαυρόασπρη από το γάμο τους και μια δεύτερη που τραβήχτηκε με αφορμή την πλατινένια επέτειό τους, ήταν τοποθετημένες σε ένα γραφείο, δίπλα της.
Στην ομιλία της, η βασίλισσα εξαίρει την «υποστήριξη» και τη «μοναδική αίσθηση του χιούμορ» του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος, σε ηλικία 96 ετών, αποχώρησε από τα βασιλικά δημόσια καθήκοντά του το καλοκαίρι.
Η βασίλισσα γιόρτασε τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο οικογενειακά στο Σάντριγχαμ, στο κτήμα της στο Νόρφολκ. Ωστόσο, φέτος μαζί με την οικογένεια γιόρτασε και η Μέγκαν Μαρκλ, η μνηστή του πρίγκιπα Χάρι, ενόψει του γάμου τους το Μάιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442