Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερνέστο άλλαξε την «Μπάρτσα»

Ο Ερνέστο άλλαξε την «Μπάρτσα»

Η Μπαρτσελόνα βγάζει… φωτιές και η συμμετοχή του Βαλβέρδε σε αυτή την διαφοροποίηση της εικόνας είναι τεράστια.

Με τα χέρια στις τσέπες. Και με εκείνο το χαλαρό ύφος που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την -ίσως- μεγαλύτερη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που πέρασε από τα μέρη μας τον 21ο αιώνα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και άλλη μια μέρα στη δουλειά. Στο μεσημέρι που «ανατίναξε» το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» πιστοποιώντας πως η δική του Μπαρτσελόνα το πρωτάθλημα το έχει πάρει από τον… Δεκέμβρη (και ας μην θέλει ούτε να το ακούει αυτό, ο ίδιος).

H Μπάρτσα χωρίς τον Νεϊμάρ. Η ομάδα-σύμβολο της επίθεσης με την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης (7 γκολ παθητικό σε 17 αγωνιστικές). Η δική του Μπάρτσα, που ακριβώς στα μισά του δρόμου δίνει την εντύπωση πως δημιουργεί με συνέπεια εκείνα το «πάρτα-όλα» προφίλ που τόσο καλά ξέρει να το υπηρετεί εδώ και μια 10ετία.

Τι άλλαξε ο Βαλβέρδε; Πολλά. Περισσότερα από όσα φαίνεται διαβάζοντας τα ονόματα της εντεκάδας. Κατάφερε να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης, να κάνει μια σειρά από ποδοσφαιριστές-σταρ να ξαναβρούν το κέφι τους για το παιχνίδι. Και ο πιο ασφαλής τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι να τους πείσεις ότι μπορείς να το κάνεις. Να κερδίσεις το ενδιαφέρον τους, από προπόνηση σε προπόνηση. Το ενδιαφέρον του Μέσι, του Σοάρες, του Ινιέστα και των άλλων. Καθόλου εύκολη αποστολή,

Οι Καταλανοί βρέθηκαν πέρσι για πρώτη φορά… φάτσα με το ερώτημα του μήπως έφτασε το τέλος εποχής για εκείνους και την ομάδα που από τα μέσα της προηγούμενης 10ετίας έφερε μια εντελώς διαφορετική τάση στο ποδόσφαιρο. Ο τρόπος του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ (Γιουβέντους) όπου για πρώτη σεζόν έπειτα από μια… αιωνιότητα δεν έφτασαν ως την τελική τετράδα, αλλά και η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο έδινε την εντύπωση πως κάτι… χάθηκε.

Το καλοκαίρι τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα μιας και ο Νεϊμάρ αποφάσισε να αλλάξει περιβάλλον, ενώ την ίδια στιγμή εκείνος που επιλέχθηκε για να τον αντικαταστήσει (Κουτίνιο) δεν κατάφερε να τα μαζέψει από το Λίβερπουλ. Η σεζόν ξεκίνησε με δύο ήττες (1-3, 2-0) από την Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ μέσα σε τέσσερις νύχτες. Από τότε έχουν περάσει τέσσερις μήνες και βάλε, και η λέξη ήττα δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο λεξιλόγιο της Μπάρτσα.

Στο πρωτάθλημα το ρεκόρ ως εδώ είναι 14 νίκες- 3 ισοπαλίες σε 17 ματς με τέρματα 45-7. Η δεύτερη Ατλέτικο είναι στο -9, η Ρεάλ έχει χαθεί κάπου στο -14 έπειτα από το 0-3 του Σαββάτου. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Βαλβέρδε πέρασε στους «16» ως πρώτη δεχόμενη μόλις ένα γκολ στη φάση των ομίλων (από τον Δημήτρη Νικολάου στην 3-1 νίκη της επί του Ολυμπιακού). Το Φλεβάρη θα τα… πει από κοντά με την Τσέλσι. Μέχρι τότε: Θα είναι ακόμη καλύτερη. Γιατί έτσι συμβαίνει στις ομάδες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μια διαρκής πρόοδος όσο η σεζόν κυλά…

Δ. Δελλής

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024