«Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Βόρεια Κορέα, την Παρασκευή.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με 15 ψήφους (υπέρ) έναντι 0 κατά νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε ομόφωνα, χάρη στη στήριξη της Κίνας, το σχέδιο απόφασης που επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Οι κυρώσεις αφορούν στις εισαγωγές πετρελαίου, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν την Πέμπτη οι ΗΠΑ, το οποίο διατάσσει επίσης τον επαναπατρισμό στη χώρα τους Βορειοκορεατών οι οποίοι έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό προκειμένου να στέλνουν συνάλλαγμα στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις στην Πιονγιάνγκ από το 2008, παγώνοντας περιουσιακά στοιχεία ιδιωτών και εταιρειών που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και απαγορεύοντας τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών στη χώρα.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέλι, δήλωσε ότι οι κυρώσεις αποτελούν «ξεκάθαρο μήνυμα στην Πιονγιανγκ ότι εάν συνεχιστεί η αναυπακοή θα απαιτήσει νέες τιμωρίες και απομόνωση».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο