Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Επικυρώθηκε ο νόμος για τη φορολογική μεταρρύθμιση

ΗΠΑ: Επικυρώθηκε ο νόμος για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Ο αμερικανός πρόεδρος επικύρωσε τον νόμο για τη μείωση των φόρων στις εταιρείες και τα νοικοκυριά, τον οποίο ενέκρινε το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα και θα εφαρμοστεί από το 2018. Ο Τραμπ υπέγραψε τον νόμο στο Οβάλ Γραφείο ενώπιον φωτορεπόρτερ, προτού αναχωρήσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο ιδιωτικό κλαμπ του, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Ο αμερικανός πρόεδρος επικύρωσε τον νόμο για τη μείωση των φόρων στις εταιρείες και τα νοικοκυριά, τον οποίο ενέκρινε το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα και θα εφαρμοστεί από το 2018.

Ο Τραμπ υπέγραψε τον νόμο στο Οβάλ Γραφείο ενώπιον φωτορεπόρτερ, προτού αναχωρήσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο ιδιωτικό κλαμπ του, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

«Θέλαμε να περιμένουμε μέχρι τις 7 ή 8 Ιανουαρίου για την επίσημη τελετή, αλλά όλες οι τηλεοράσεις ρωτούσαν αν θα τηρούσα την υπόσχεσή μου να τον επικυρώσω πριν από τα Χριστούγεννα κι έτσι ζήτησα αμέσως να την ετοιμάσουν» είπε ο ίδιος ο Τραμπ.

Όπως εξήγησε, «μια μέση τετραμελής οικογένεια που βγάζει 75.000 δολάρια ετησίως θα δει τους φόρους της να μειώνονται κατά περισσότερα από 2.000 δολάρια».

«Θα αρχίσουν να το βλέπουν τον Φεβρουάριο» πρόσθεσε.

Ο Τραμ επικύρωσε επίσης ένα ξεχωριστό διάταγμα που αφορά την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Το κείμενο αυτό προβλέπει επίσης την επένδυση πάνω από 4 δισεκατομμύριων δολαρίων για την αγορά πυραύλων και την κατασκευή μιας νέας βάσης πυραύλων στην Αλάσκα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν ότι το σαρωτικό πακέτο φορολογικών περικοπών για τις μεγάλες εταιρίες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση. Θεωρούν επίσης ότι το μέτρο είναι το «κλειδί» για να μπορούν να ελπίζουν στο να διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, όταν πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο.

Οικονομολόγοι αναρωτιούνται για τη χρονική συγκυρία αυτής της φορολογικής μεταρρύθμισης , αφού η πρώτη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται σε συνθήκες σχεδόν πλήρους απασχόλησης ( η ανεργία βρίσκεται στο 4,1%) και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) παραμονεύει τον πληθωρισμό με το δάκτυλο στην σκανδάλη για να αυξήσει τα επιτόκια και να αποφύγει μία υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνφαϊν εξέφρασε αμφιβολίες: «δεν μπορώ να πω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την επιστράτευση τέτοιων ισχυρών κινήτρων στην αγορά, την ώρα που βρισκόμαστε σε συνθήκες σχεδόν πλήρους απασχόλησης» και η ανάπτυξη βρίσκεται πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024