Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι διέσωσε 252 επιβάτες και μέλη πληρώματος, ανάμεσά τους έναν Αυστραλό πολίτη και τη Φιλιππινέζα σύζυγό του, κι ανέσυρε 5 πτώματα μετά την ανατροπή ενός οχηματαγωγού πλοίου στα ανοικτά, ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας, της Μανίλας.

Το πλοίο ανατράπηκε την Πέμπτη εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, την οποία αποτελούν τουλάχιστον 7.000 νησιά.

Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων επιβεβαίωσε πέντε θανάτους και ότι 252 επιβάτες, ανάμεσά τους ένα ζευγάρι αποτελούμενο από έναν Αυστραλό και μια Φιλιππινέζα, διασώθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, τον πλοίαρχο Αρμάντ Μπαλίλο.

«Έχουμε εξακριβώσει την τύχη όλων των επιβατών και του μελών του πληρώματος αλλά, όπως είπα, θα κάνουμε μια επανεκτίμηση της κατάστασης με βάση όσα ισχυρίστηκαν οι οικογένειες επιβατών που αγνοούνταν», είπε ο Μπαλίλο στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Στο φέρι πιστεύεται πως επέβαιναν 257 επιβάτες και μέλη πληρώματος.

Το πλοίο απέπλευσε περί τις 09:00 τοπική ώρα και ανατράπηκε περίπου μία ώρα αργότερα εξαιτίας σφοδρών ανέμων και γιγαντιαίων κυμάτων. Ένας από τους επιζώντες αφηγήθηκε ότι οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν όταν το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά και έσπευσαν στη μία πλευρά του καταστρώματος με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να ανατραπεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο