Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό με θέα στο… χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο.

Ημέρες γιορτινές για όλους. Ημέρες μεταγραφικές για το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που έκλεισε και η υποχρέωση του κυπέλλου. Και μιας και γύρω από την κορυφή ο πρώτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός, με τον τέταρτο Ατρόμητο έχουν απόσταση μόλις δύο βαθμούς; Είναι προφανές ότι η διαχείριση του... Γενάρη, θα παίξει τον δικό της ρόλο για τον τίτλο.

Ημέρες γιορτινές για όλους. Ημέρες μεταγραφικές για το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που έκλεισε και η υποχρέωση του κυπέλλου. Και μιας και γύρω από την κορυφή ο πρώτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός, με τον τέταρτο Ατρόμητο έχουν απόσταση μόλις δύο βαθμούς; Είναι προφανές ότι η διαχείριση του… Γενάρη, θα παίξει τον δικό της ρόλο για τον τίτλο.

Φυσικά είναι σπάνιες οι φορές που προκύπτουν ποδοσφαιριστές στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο που μπορεί να γίνουν με τη μια πρωταγωνιστές. Πόσο μάλλον εκείνοι που έρχονται από τη διεθνή αγορά, και που –συνήθως- μέχρι να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, την διαδρομή ως το αθλητικό κέντρο έχει τελειώσει η σεζόν. Νομίζουν οι περισσότεροι πως οι ομάδες μπορούν να «αλλάξουν» τον Γενάρη, και έχουν δίκιο. Αυτό που δεν έχουν κατά νου είναι ότι οι πολλές αλλαγές συνήθως τα πράγματα τα κάνει χειρότερα. Για αυτό και απαιτεί διπλή προσοχή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε προετοιμασία τον Ιούνιο. Είναι ήδη έξι μήνες και κάτι στον… δρόμο. Έχει δώσει κάτι λιγότερο από τριάντα επίσημα ματς σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, έχει χρησιμοποιήσει τριάντα ποδοσφαιριστές, έχει αλλάξει προπονητή. Αυτή την περίοδο κάνει το καλύτερο Σούπερ Λιγκ σερί του, με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα. Ο Τάκης Λεμονής μοίρασε τους ρόλους. Ο Μάριν, ο Φορτούνης, ο Ανσαριφάρντ οδηγούν την καλύτερη επιθεση. Ο Ρομαό είτε με παρτενέρ τον Οφόε, είτε εσχάτως με τον Ταχτσίδη δίνει λύσεις στη μεσαία γραμμή.

Ο Προτό είναι εγγύηση στον άσο. Ο Σισέ εύρημα στην άμυνα, και ο Ένγκελς ένας αξιόπιστος παρτενέρ. Υπάρχει επίσης ένας ποδοσφαιριστής από «το πάνω ράφι» που λέγεται Ομάρ Ελαμπντελαουί και αν σταθεροποιήσει την απόδοση του, ο Ολυμπιακός θα έχει τον καλύτερο μπακ του πρωταθλήματος. Υπάρχει ο Κούτρης αριστερά που είναι σε σεζόν καθιέρωσης. Και μπόλικοι ακόμη σαν τον Πάρντο, τον Ζιλέ, τον Ανδρούτσο, τον Μποτία, τον Τζούρτζεβιτς, τον Φιγκέιρας που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δίνουν λύσεις.

Αν δεν το προσέξατε φτάσαμε στους 17 χωρίς να αναφέρουμε τον Σεμπά που ουδεμία σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, χωρίς τον βασικό πέρσι Μάρτινς, τον Νικολάου, τον Βούκοβιτς που ο Τάκης Λεμονής επιμένει να τον έχει στο περιθώριο. Ο Έλληνας τεχνικός επιμένει πως θέλει να δουλέψει με μικρό ρόστερ ως το τέλος της σεζόν και έχει δίκιο. Και γιατί δεν σκοπεύει να μοιράσει τα φύλλα της τράπουλας από την αρχή, αλλά και γιατί τα ματς που απομένουν μπορεί να τα διαχειριστεί με μια καλή εικοσάδα, όπου όλοι θα είναι χρήσιμοι και κανείς παραπονούμενος.

Τι λείπει; Ρεζέρβες ως επί το πλείστον. Αναπληρωματικός τερματοφύλακας, αριστερός μπακ (παίζει ο Φιγκέιρας, στο κύπελλο δοκιμάστηκε και ο Νικολάου), αμυντικός χαφ, τρίτος φορ (θα μπορούσε να είναι ο Σεμπά). Θα τους χωρέσει αν αδειάσει το ρόστερ εκεί που υπάρχει… περίσευμα. Αν δεν φύγει κάποιος «σημαντικός» (π.χ ο Οτζίτζα για τον οποίο ΜΜΕ της Πολωνίας έγραφαν και χθες ότι θα έρθουν προτάσεις) δεν υπάρχει χώρος για κάποιον «σημαντικό». Για μεταγραφή πρώτης γραμμής, πέραν ενός καλύτερου εξτρέμ από τον Πάρντο. Ένας winger για να κάνει τη δουλειά που δεν έκανε ο Μεντί Καρσελά ο οποίος μαζί με τους Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Μπεν και Εμενίκε δεν ανήκουν στο ρόστερ του δεύτερου γύρου.

Η «αγορά» του Γενάρη για τις… καλές επιλογές ανοίγει μετά τις 15 Γενάρη. Αν θεωρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν έχει κάτι «έτοιμο» (που δεν φαίνεται να έχει) τότε οι εξελίξεις για τον εξτρέμ υπολογίζονται αργότερα. Τα υπόλοιπα; Είπαμε, η διαχείριση πρέπει να είναι προσεκτική. Να αποφασίσει πρώτα το «δώσε» και μετά να ασχοληθεί με το πάρε. Ακούγεται βεβαίως ήδη έντονα το όνομα του Εσάν Χατζισαφί από τον Πανιώνιο. Ο Ιρανός αριστερός μπακ, αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του, είναι μια λύση. Προφανώς όχι η μοναδική…

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024