Το Αnimasyros στη Στέγη, 2 έως 4 Ιανουαρίου
...
Η Στέγη υποδέχεται το 2018 με τις καλύτερες και πιο δυνατές ταινίες του επετειακού Animasyros 10 με ένα τριήμερο εκδηλώσεων, το Animasyros στη Στέγη, από 2 έως 4 Ιανουαρίου. Η φετινή δράση περιλαμβάνει τρία BestOf προγράμματα από τον επίσημο κατάλογο του Animasyros 10 με ταινίες animation για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών, αλλά και την πολυαναμενόμενη αθηναϊκή πρώτη προβολή του The Ox, παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Νικόπουλου.
Οι μικρότερης ηλικίας κινηματογραφόφιλοι έχουν την τιμητική τους στο Animasyros, χάρη σε δύο ωριαίες συλλογές γεμάτες χρώμα και συναίσθημα, μία για παιδιά από 6 ετών και άνω (χωρίς ή με ελάχιστο διάλογο) και μία για όλη την οικογένεια.
Συνδυάζοντας υψηλή τεχνική και εικαστική πληρότητα, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο δίνουν το παλλόμενο στίγμα της σύγχρονης σκηνής του animation, μέσα από μια δίωρη επιλογή των ταινιών που ξεχώρισαν στο τελευταίο Animasyros. Ανάμεσά τους, είναι οι ταινίες L’Ogre (Το τέρας), O Matka! (Μητέρα!) και Aenigma, που απέσπασαν τα τρία βασικά βραβεία του Φεστιβάλ (στο Διεθνές, το Σπουδαστικό και το Ελληνικό τμήμα, αντίστοιχα), αλλά και το πολυσυζητημένο Min Börda (Το φορτίο μου) της Niki Lindroth von Bahr, που έρχεται «φρέσκο» μετά τη βράβευσή του ως καλύτερο animation του 2017 στα νεοσύστατα Emile Awards.
Τέλος, το πρόγραμμα προβολών κορυφώνεται με την προβολή του φιλμ The Ox, της πρώτης μεγάλου μήκους δημιουργίας του Γιώργου Νικόπουλου, η οποία συγχρόνως είναι και η πρώτη ταινία animation που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συνδυάζοντας την τεχνική καρέ-καρέ με τον σύγχρονο χορό, το θέατρο σκιών και τη ζωντανή κινηματογράφηση, ο σκηνοθέτης χτίζει μια μοντέρνα πολιτική αλληγορία που εμπνέεται από τον αρχαίο μύθο του βασιλιά Μίδα, αλλά αντανακλά τη σημερινή παγκόσμια πολιτικοοικονομική κρίση.
Τα παιδιά στη Στέγη, όμως, δεν βλέπουν μόνο ταινίες κινουμένων σχεδίων, αλλά μαθαίνουν να δημιουργούν και τις δικές τους! Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για το 2018 ονομάζεται το τριήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας της Στέγης, που έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με διαφορετικές τεχνικές animation και ντεκουπαρισμένα υλικά, μέσω της συμμετοχής τους στη διαδικασία δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Το εργαστήριο animation πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής υποστήριξης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση προς το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
in.gr
- «Αυτοί έκαψαν τη Marfin»
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομων σκευασμάτων διατροφής – Άνω των 200.000 ευρώ η φοροδιαφυγή
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Η Euroleague και οι καλύτερες φάσεις του MVP, Σάσα Βεζένκοφ (vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442