Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Επικίνδυνη η αντίληψη ότι ουδείς έχει δικαίωμα για κριτική

Τζανακόπουλος: Επικίνδυνη η αντίληψη ότι ουδείς έχει δικαίωμα για κριτική

Το ήδη τεταμένο κλίμα στη σχέση κυβέρνησης - δικαστών έρχεται να επιδεινώσει η νέα σκληρή δήλωση του Δ.Τζανακόπουλου σχετικά με το σχόλιο δικαστών για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» την τοποθέτηση και ανεβάζοντας τους τόνους είπε ότι «δεν είναι αποδεκτό δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες». Είναι «επικίνδυνη η αντίληψη ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια» τόνισε.

Το ήδη τεταμένο κλίμα στη σχέση κυβέρνησης – δικαστών έρχεται να επιδεινώσει η νέα σκληρή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ.Τζανακόπουλου σχετικά με το σχόλιο δικαστών για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, ότι έχει ευθύνες και η κυβέρνηση για το γεγονός ότι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν το Εφετείο.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» την τοποθέτηση τους και ανεβάζοντας τους τόνους είπε ότι «δεν είναι αποδεκτό δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες».

Είναι «επικίνδυνη η αντίληψη ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24.

«Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση από το πρώτο δευτερόλεπτο έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτή την τρομοκρατική ενέργεια η οποία είναι ευθεία επίθεση στο κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία» ανέφερε, τονίζοντας πως «εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται είναι όταν δικαστικοί κύκλοι επιλέγουν να επιχειρήσουν να ταυτίσουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια με την κυβέρνηση ή αν όχι να ταυτίσουν, να θεωρήσουν ότι είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για το γεγονός ότι κάποιοι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν σήμερα το πρωί το Εφετείο Αθηνών».

«Πρόκειται περί πραγματικά αποπροσανατολιστικής τοποθέτησης», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως «βεβαίως η διάκριση των εξουσιών είναι μία από τις αρχές της δημοκρατίας. Μια άλλη αρχή είναι η αρχή της ελευθερίας να διατυπώνονται απόψεις. Οι δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται για να μπορούν να κρίνονται».

«Αυτό που δεν είναι αποδεκτό κατ’ αρχάς είναι οι δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό είναι το πρώτο μη αποδεκτό. Το ότι από την κριτική περνάμε στην πέτρα και από την πέτρα περνάμε στην τρομοκρατία, αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη. Δηλαδή, το ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παρακολουθούμε στενότατα τη διαδικασία των πλειστηριασμών

Η κοινωνική απαίτηση να μην εκπλειστηριαστεί καμιά πρώτη κατοικία είναι μια δίκαιη απαίτηση, γι’ αυτό και η κυβέρνηση παρακολουθεί στενότατα τη διαδικασία των πλειστηριασμών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οποιοσδήποτε έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, μέχρι τις 31/12/2018 προστατεύεται η πρώτη κατοικία του μέχρι και του ποσού των 280.000 ευρώ», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει εκπλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, διότι από εκεί και πέρα υπάρχει η εκπεφρασμένη βούληση των τραπεζών να δουλέψουν στην κατεύθυνση, ο βασικός όγκος, αν όχι το σύνολο, των πλειστηριασμών που θα γίνουν, να αφορούν τους μεγαλοοφειλέτες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Τεχνικά λανθασμένη και χρονικά ατυχής η τοποθέτηση Στουρνάρα

«Τεχνικά ήταν λάθος η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα (σ.σ. για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά τον Αύγουστο 2018) και χρονικά ήταν ατυχής η στιγμή, διότι αν ήθελε να πει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το πει τουλάχιστον πριν από το Eurogroup του Ιουνίου, αφενός, και, αφετέρου, όχι δεκαπέντε, είκοσι, τριάντα μέρες πριν ξεκινήσει η τελική διαδικασία διαπραγμάτευσης για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μια τέτοια δήλωση μπορεί, τελικά, να λειτουργήσει και εις βάρος της χώρας, είπε διευκρινίζοντας πως δεν λέει ότι το κάνει επίτηδες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, διότι μπορεί να μην θεωρεί ότι κάτι τέτοιο βλάπτει.

Μίλησε για μια «προσωπική παρέμβαση» του κ. Στουρνάρα και σημείωσε πως αν είναι πολιτική ή όχι θα κριθεί από τα πράγματα.

Είπε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης, ούτε σχέσεων της κυβέρνησης με τον κ. Στουρνάρα, διότι, όπως επισήμανε, «ο κεντρικός τραπεζίτης κάνει τη δουλειά του έτσι όπως ορίζει ο νόμος και ο νόμος ορίζει με σαφήνεια ότι οφείλει να προστατεύει και να εγγυάται τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, πάντοτε στο πλαίσιο των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Εκ του νόμου λοιπόν δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει σύγκρουση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024