Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε ότι έχει ήδη κατασκευάσει και δοκιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο supercar με την προοπτική να προσθέσει στην γκάμα της μια αντίστοιχη πρόταση μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιασμού της McLaren, Dan Parry-Williams μιλώντας στο βρετανικό Τύπο ένα από τα ζητούμενα της φίρμας είναι να μεταφέρει όλες τις οδηγικές αρετές για τις οποίες είναι γνωστή σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η βρετανική φίρμα στο ηλεκτρικό της project το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μετά το 2022 είναι η τεχνολογία των μπαταριών.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε οι απαιτήσεις για υψηλές επιδόσεις και συγκεκριμένα για ένα supercar με αγωνιστικές προδιαγραφές συνεπάγεται ότι ο οποιοσδήποτε γνωστός τύπος μπαταρίας θα αποφορτιστεί πλήρως μετά από μισή ώρα κίνησης σε πίστα.

Με αυτό δεδομένο και μέχρι να υπάρξουν οι απαιτούμενες εξελίξεις, η McLaren επί του παρόντος επενδύει στις υβριδικές τεχνολογίες οι οποίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στην γκάμα της με την προοπτική από το 2022, το ήμισυ των μοντέλων που διαθέτει να είναι υβριδικά χωρίς βεβαία να απεμπολούν στο ελάχιστο τις γνώριμες αρετές τους σε επίπεδο σπορ επιδόσεων.

Αμέσως μετά την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και το ηλεκτρικό supercar της φίρμας το οποίο ωστόσο, θα τοποθετηθεί κάτω από το P1 την κορυφαία πρόταση της φίρμας.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο