Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ματίας Ζάμερ αποκάλυψε πως ήταν μέλος της «Στάζι»

Ο Ματίας Ζάμερ αποκάλυψε πως ήταν μέλος της «Στάζι»

Ένα σκοτεινό μυστικό του παρελθόντος φώτισε ο Ματίας Ζάμερ. Ο κάτοχος της «χρυσής μπάλας» του 1996 αποκάλυψε πως στα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν μέλος της «Στάζι»!

Ένα σκοτεινό μυστικό του παρελθόντος φώτισε ο Ματίας Ζάμερ. Ο κάτοχος της «χρυσής μπάλας» του 1996 αποκάλυψε πως στα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν μέλος της «Στάζι»!

Στη συνέντευξή του στη «Bild», ο 50χρονος πλέον Ζάμερ, προσπάθησε να εξηγήσει ότι δεν είχε άλλη επιλογή ως παίκτης της Ντιναμό Δρέσδης (1985-90) στην πρώην ανατολική Γερμανία.

«Οι παίκτες της Ντιναμό ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με το καθεστώς, οπότε αν έπαιζες για την Ντιναμό, έπρεπε να ενταχθείς στην πολιτοφυλακή.

Αργότερα όταν σε καλούσαν να στρατολογηθείς, έπρεπε να ενταχθείς σε μια αντίστοιχη οργάνωση του στρατού, ώστε να γλιτώσεις τη θητεία σου.

Αν αρνιόμουν θα με υποχρέωναν να πάω στο στρατό και θα τερμάτιζαν την ποδοσφαιρική μου καριέρα.

Προφανώς ήταν λυπηρό. Υπήρξε μέρος ενός κακού συστήματος. Αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή» δήλωσε ο Ζάμερ για τη σχέση του με τη «Στάζι».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ποτέ δεν χρειάστηκε να κατασκοπεύσει τους συμπατριώτες του και πως ποτέ δεν κράτησε όπλο και δεν συμμετείχε σε κάποια άσκηση.

Ο Ζάμερ είχε 23 συμμετοχές και 6 γκολ με τη φανέλα της Ανατολικής Γερμανίας, ενώ μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο αγωνίστηκε 51 φορές (8 γκολ) με την Εθνική Γερμανίας.

Σε συλλογικό επίπεδο θήτευσε σε Ντιναμό Δρέσδης, Στουτγάρδη, Ιντερ και Ντόρτμουντ με την οποία κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ το 1997. Επαιζε στη θέση του αμυντικού μέσου, αλλά και ως λίμπερο σε προχωρημένη ηλικία.

Ως προπονητής θήτευσε σε Ντόρτμουντ και Στουτγάρδη, ενώ διετέλεσε ακόμη τεχνικός διευθυντής στην Εθνική Γερμανίας και αθλητικός διευθυντής στη Μπάγερν Μονάχου.

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024