Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζαπράνης: Κραυγή αγωνίας για τις επιθέσεις στο ΠΑΜΑΚ

Ζαπράνης: Κραυγή αγωνίας για τις επιθέσεις στο ΠΑΜΑΚ

«Αυτό το πράγμα με τις συνεχείς επιθέσεις θα τελειώσει. Το πανεπιστήμιο αναγκάζεται να δαπανά χιλιάδες ευρώ ετησίως από έναν πενιχρό προϋπολογισμό για την αποκατάσταση ζημιών» , τόνισε μιλώντας στο in.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης.

«Αυτό το πράγμα με τις συνεχείς επιθέσεις θα τελειώσει. Το πανεπιστήμιο
αναγκάζεται να δαπανά χιλιάδες ευρώ ετησίως από έναν πενιχρό
προϋπολογισμό για την αποκατάσταση ζημιών» , τόνισε μιλώντας στο in.gr ο
Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, οι άγνωστοι προχώρησαν χθες, βράδυ για μία ακόμη φορά σε μία καταδρομική επίθεση που δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό. Η εικόνα που άφησαν πίσω τους αποκαρδιωτική. Σπάνανε τα γραφεία και τους υπολογιστές στον προθάλαμο της πρυτανείας, την πόρτα, έναν υαλοπίνακα ενώ πετάξαμε κόκκινη μπογιά και αμπούλες βρώμας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαπράνη, από την αρχή του έτους, η πρυτανεία έχει δαπανήσει χιλιάδες ευρώ προκειμένου να αποκαθιστά ζημιές που προκαλούνται από επιθέσεις αγνώστων. «Τα χρήματα αυτά βγαίνουν από τον τακτικό προϋπολογισμός ο οποίος είναι ψαλιδισμένος», αναφέρει.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί Σύγκλητος για το θέμα. «Η μεγάλη κακοδαιμονία είναι το περιβόητο άσυλο και ο τρόπος που έχει θεσμοθετηθεί. Δε θεωρώ ότι το φοιτητικό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις – όπως κάποιοι θέλουν – ούτε είναι αυτή η δουλειά του. Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σπουδών μαθήματα αυτοάμυνας», είπε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε για μία ακόμη φορά την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατέψει το πανεπιστήμιο. «Η μόνη προστασία που μπορεί να προσφέρει το υπουργείο Παιδείας είναι να αναθεωρήσει την περιβόητη διάταξη για το άσυλο. Η αστυνομία είναι ικανότατη και μπορεί να κάνει τη δουλειά της άμα την αφήσουμε», λέει.

Μιχάλης Νιβολιανίτης

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024