Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομαδικά πυρά κατά κυβέρνησης για πλειστηριασμούς και διώξεις

Ομαδικά πυρά κατά κυβέρνησης για πλειστηριασμούς και διώξεις

Κόντρα στην βουλή μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης με αφορμή την τροπολογία για τους πλειστηριαμούς που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς.

Κόντρα στην βουλή μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης με αφορμή την
τροπολογία για τους πλειστηριαμούς που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη
όσων παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς.

«Η τροπολογία αυτή δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία αλλά την προστασία όσων διεξάγουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση εναρμονίζει το παλαιό καθεστώς δηλαδή τις διαδικασίες στα ειρηνοδικεία με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

« Μην κοροϊδευόμαστε. Να φέρετε ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα θυμηθήκατε το νομοθετικό κενό για τους συμβολαιογράφους;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. « Γιατί το αυτεπάγγελτο δεν ισχύει για τον Ρουβίκωνα και την καταδρομική του δράση ή για τα πανεπιστήμια» διερωτήθη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επεσήμανε ότι «δημιουργούνται προϋποθέσεις για ένταση της βίας και της καταστολής απέναντι σε όσους διαμαρτύρονται» και προειδοποίησε ότι το κόμμα θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αν δεν αποσυρθεί η ρύθμιση.

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση γιατί στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης αναφέρεται ότι είναι αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανακεφαλαιοποίσηης των τραπεζών ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι 31-12-2018, για ποια νέα διάταξη μας εγκαλεί η ΝΔ; απάντησε ο κ Κοντονής απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη και τόνισε ότι στην δική της διακυβέρνηση μέσα στη γενική ομίχλη της πρώτης κατοικίας κρυβόντουσαν κάποιοι με βίλες και πισίνες που δεν πλήρωναν και τα πλήρωνε ο ελληνικός λαός.

Να αποσυρθεί η τροπολογία για την ποινική δίωξη όσων παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς «μιας και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση» ζητά με ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Άννα Καραβοκύρη

in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024