Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Λάθος... η ψήφιση του φορολογικού κώδικα

ΗΠΑ: Λάθος… η ψήφιση του φορολογικού κώδικα

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει για να εγκρίνει στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, αφού οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αποκάλυψαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, διαδικαστικό κώλυμα.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει για να εγκρίνει στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, αφού οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αποκάλυψαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, διαδικαστικό κώλυμα.

Τρία άρθρα του τελικού κειμένου δεν συμμορφώνονταν προς τα δημοσιονομικά κριτήρια ώστε να υιοθετηθούν με απλή πλειοψηφία από τη Γερουσία, αλλά χρειάζονταν ενισχυμένη (60 ψήφων), διαπίστωσαν κοινοβουλευτικοί ειδικοί.

Οι Δημοκρατικοί, υπό τους γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Ρον Ουάιντεν, ανακοίνωσαν ότι προβάλουν ένσταση κι έτσι το κείμενο πρέπει να επιστραφεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, να διορθωθεί, να ψηφιστεί ξανά και να σταλεί στη Γερουσία για να γίνει η δική της ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης – ενώ ήδη είχε αρχίσει το στάδιο της αμετάκλητης έγκρισης του σχεδίου νόμου.

Κατόπιν, θα σταλεί στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί και να τεθεί σε ισχύ, κάτι που για ορισμένους αναλυτές θα σημάνει τον πρώτο «θρίαμβο» στο νομοθετικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Θα διαγράψουν τα επίμαχα άρθρα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία υιοθέτησε το τελικό κείμενο το απόγευμα της Τρίτης, θα κληθεί να ξαναψηφίσει το διορθωμένο κείμενο σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας Κέβιν Μακάρθι.

Τα τρία άρθρα αφορούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και αποταμιευτικούς λογαριασμούς για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων είναι απλώς να διαγραφούν τα επίμαχα άρθρα.

«Η νέα ψηφοφορία στη Βουλή είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο πρόχειρα γραμμένο είναι αυτό το νομοσχέδιο-φορολογική απάτη των Ρεπουμπλικανών», σχολίασε δηκτικά η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην Βουλή των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι.

Αυτή η αναποδιά της τελευταίας στιγμής δεν θέτει πάντως υπό αμφισβήτηση την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο, αν και θα καθυστερήσει για μερικές ώρες αυτήν την πρώτη επιτυχία του Τραμπ στο επίπεδο της νομοθεσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024