Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο ρύπων Fiat-Chrysler: Συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές επιδιώκουν οι Ιταλοί

Σκάνδαλο ρύπων Fiat-Chrysler: Συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές επιδιώκουν οι Ιταλοί

Μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει την υπόθεση της παραποίησης των εκπομπών ρύπων καταβάλλει η Fiat-Chrysler, επιλέγοντας αυτήν τη φορά τη μέθοδο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Fiat-Chrysler με τις αμερικανικές αρχές είναι πολύ πιθανόν να λήξει η υπόθεση χρήσης παράνομου λογισμικού από τον ιταλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τον περασμένο Μάιο, οι δικαστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προχώρησαν στη δίωξη της Fiat-Chrysler, εξαιτίας της χρήσης ενός παράνομου λογισμικού παραποίησης ρύπων στους κινητήρες diesel σχεδόν 104.000 οχημάτων που είχα διατεθεί από το 20014 μέχρι σήμερα στην τοπική αγορά.

Τρεις μήνες αργότερα, ο ιταλικός όμιλος πήρε το «πράσινο φως» για τη διάθεση πετρελαιοκίνητων προτάσεων σε αμερικανικό έδαφος, ενώ πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία ώστε το σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων να αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στη Fiat-Chrysler και τις αμερικανικές αρχές δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιβολή κάποιου χρηματικού προστίμου στον ιταλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε ό,τι αφορά στα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους και εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό, η διαδικασία αναβάθμισής τους ώστε οι εκπομπές ρύπων να συμμορφώνονται με τις αντίστοιχες διατάξεις ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις μήνες.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024