Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Fiat-Chrysler με τις αμερικανικές αρχές είναι πολύ πιθανόν να λήξει η υπόθεση χρήσης παράνομου λογισμικού από τον ιταλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τον περασμένο Μάιο, οι δικαστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προχώρησαν στη δίωξη της Fiat-Chrysler, εξαιτίας της χρήσης ενός παράνομου λογισμικού παραποίησης ρύπων στους κινητήρες diesel σχεδόν 104.000 οχημάτων που είχα διατεθεί από το 20014 μέχρι σήμερα στην τοπική αγορά.

Τρεις μήνες αργότερα, ο ιταλικός όμιλος πήρε το «πράσινο φως» για τη διάθεση πετρελαιοκίνητων προτάσεων σε αμερικανικό έδαφος, ενώ πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία ώστε το σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων να αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στη Fiat-Chrysler και τις αμερικανικές αρχές δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιβολή κάποιου χρηματικού προστίμου στον ιταλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε ό,τι αφορά στα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους και εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό, η διαδικασία αναβάθμισής τους ώστε οι εκπομπές ρύπων να συμμορφώνονται με τις αντίστοιχες διατάξεις ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις μήνες.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο