Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η σκληρή κριτική της ομάδας των 53+ στο
θέμα της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη στιγμή μάλιστα
που υπήρξε άμεση αντίδραση από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρο
της Βουλής Δημήτρη Καμμένο.

Η ομάδα των 53+ στην τελευταία της παρέμβαση προχώρησαν σε αιχμηρή κριτική σε πολιτικές της κυβέρνησης και καυτηρίασαν ιδιαίτερα τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. «Πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα, που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών-θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές» αναφέρουν σε κείμενο που τιτλοφορείται «Πάμε αλλιώς».

Η απάντηση από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο ήρθε σήμερα από το βήμα της Βουλής όπου στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του για να επιτεθεί στην ομάδα των 53+.

«Δυσαρεστήθηκα από τη δήλωση των 53+, η οποία λέει ότι «η υποχρεωτική και σε ορισμένες περιπτώσεις οδυνηρή συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, όσο αυτή διαρκέσει, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για τη φυσιογνωμία μας ζητήματα, σε κάθε περίπτωση σήμερα πρέπει να επαναξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση»» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Έχουμε εισηγηθεί τρεις φορές. Είναι οδυνηρό που συνεισηγούμαστε και έχουμε πάρει όλοι το πολιτικό βάρος; Είναι οδυνηρό αυτό; Για ποιον είναι οδυνηρό; Για τους 143 ή για τους 9; Εμείς είμαστε 9. Δεν είναι καθόλου οδυνηρό για εκείνους και είναι οδυνηρό για εμάς» είπε ο Δημήτρης Καμμένος και πρόσθεσε:

«Στη διαφωνία που είχα για το ζήτημα της Θράκης εμμένω. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το ζήτημα. Θα διαβάσω την κατήχηση του κ. Ερντογάν, η οποία απομαγνητοφωνήθηκε από κινητό την ώρα που μιλούσε στους μαθητές και δυστυχώς ο κ. Αμανατίδης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί δεν είχε μετάφραση. Ο κ. Ερντογάν μίλησε για μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. «Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε αδέλφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία», είπε ο κ. Ερντογάν. Και θέλετε εσείς, εγώ να ψηφίσω το μουφτή από τη βάση. Να κάνει τι; να ψηφίζει ένας από τον Αρκαδία τον αντιπεριφερειάρχη στην Κομοτηνή; Αυτό θέλουμε;»

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη πως «αν εγώ δεν είμαι σοβαρός, όπως είπε ένας συνάδελφος, θα πρέπει να σεβαστείτε τη σοβαρή μου ψήφο τρία χρόνια. Και ότι έχω τραβήξει από τους εκβιασμούς και όλα αυτά που τράβηξα όταν έφυγα από υπουργός εκείνο το βράδυ κι εγώ και η οικογένεια μου. Και θα σεβαστείτε την ψήφο μου και αυτό που κάνω κι εγώ και οι ΑΝΕΛ, διότι δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε, ούτε για να κάνουμε κουτσομπολιό. Στηρίζουμε την πατρίδα, στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά όλα έχουν ένα όριο και επί προσωπικού μιλάω».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο