Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: Στόχος η δεύτερη θέση για το Κίνημα Αλλαγής

Θεοχαρόπουλος: Στόχος η δεύτερη θέση για το Κίνημα Αλλαγής

«Αν μπορέσει να ευοδωθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσει και από τη δεύτερη θέση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Αν μπορέσει να ευοδωθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ του
νέου φορέα της κεντροαριστεράς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσει και από τη
δεύτερη θέση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικής
εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, σημείωσε για το «Κίνημα Αλλαγής» ότι στόχος είναι να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. «Ο κόσμος που ήρθε να ψηφίσει στην διαδικασία της εκλογής επικεφαλής της κεντροαριστεράς αντιστοιχεί σε διψήφια ποσοστά, περίπου της τάξεως του 15%» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, να τους διαβεβαιώσουμε με τις πολιτικές μας ότι από εδώ και στο εξής θα δουλεύουμε για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον».

Τόνισε ακόμη ότι η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα του προοδευτικού πόλου στη χώρα, απέναντι στον ιδεολογικό της αντίπαλο, τη ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας, με την προτροπή του στον κ. Σουλτς για συνεργασία με την κ. Μέρκελ, επιβεβαίωσε την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το 2012, όταν επέλεξαν να μπουν στην κυβέρνηση για να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να καθίσει έξω και να πετάει πέτρες, με μικροκομματικά οφέλη, για να ανέλθει μόνος του στην εξουσία. Μπορεί να το κατάφερε αυτό, αλλά εις βάρος της χώρας και της κοινωνίας», σημείωσε αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών.

Υπογράμμισε ακόμη λέγοντας ότι «η δική μου θέση είναι ότι αν ο χώρος είναι στις τρεις πρώτες δυνάμεις, κάτι που σημαίνει ότι παίρνει και διερευνητική εντολή, οφείλει να καταθέσει την δική του προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης προς τα άλλα δημοκρατικά, φιλοευρωπαϊκά κόμματα και αυτά να απαντήσουν».
Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» δεν λύνει τα προβλήματα στη χώρα, είπε. «Είναι πάρα πολύ σύνθετα και δεν αντιμετωπίζονται εύκολα από κανέναν μόνο του. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και πολιτική σταθερότητα».

Ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για συνεργασίες

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας για την επόμενη μέρα των εκλογών, σημείωσε: «Θεωρώ ότι και στον χώρο μας πρέπει να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές συλλογικές λειτουργίες. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει για την τελική απόφαση για τις μετεκλογικές συνεργασίες τον λόγο να τον έχει η βάση της κεντροαριστεράς, με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αυτό θα είναι απολύτως δημοκρατικό και δεν θα υπάρχει καμία υπόνοια για κλειστές αποφάσεις».

in.gr

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024