Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΓΕΕΘΑ: Επικοινωνία με Τουρκία, χωρίς υπαναχώρηση εθνικών θέσεων

ΓΕΕΘΑ: Επικοινωνία με Τουρκία, χωρίς υπαναχώρηση εθνικών θέσεων

Τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η επικοινωνία με την Τουρκία, ώστε να μειωθεί η πίεση στο Αιγαίο, σημείωσαν πηγές του ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως υπαναχώρηση εθνικών θέσεων.

Τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο για τη δημιουργία τριγώνων ασφαλείας και σταθερότητας, σχολίασαν πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας πως στοχεύουν ώστε μέσα από τη συνένωση των στρατιωτικών δυνάμεων να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα στον τομέα της ενέργειας.

Σχετικά με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι καλό να υπάρχει επικοινωνία ώστε να πέσει η πίεση στο Αιγαίο -που ελογχεύει τον κίνδυνο ατυχήματος- υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτό δεν θα εκληφθεί ως υπαναχώρηση εθνικών θέσεων.

Από το ΓΕΕΘΑ απέδιδαν επίσης τις δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, σε λόγους εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να θεωρήσουμε ότι γίνονται μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Παράλληλα, οι πηγές του Γενικού Επιτελείου τόνισαν πως η πρόταση στην πολιτική ηγεσία της χώρας για αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, στοχεύει στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στην περαιτέρω αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και στη μείωση του κόστους συντήρησης μονάδων, επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, η ΑΣΔΕΝ θα αναβαθμιστεί σε Διοίκηση Αρχιπελάγους με διακλαδικό επιτελείο και διοικητή κυρίως από τον Στρατό Ξηράς.

«Όσον αφορά στην προμήθεια των μεταχειρισμένων ελικοπτέρων Καϊόβα από τις ΗΠΑ», οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι, «από τα 70 ελικόπτερα τα 36 θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση, περίπου 10 θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και τα υπόλοιπα ως ανταλλακτικά», τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα των νησιών και για την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου ετοιμότητας αντίδρασης των δυνάμεων που βρίσκονται σε αυτά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024