Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Το νέο κτήριο της στο Χαϊδάρι και τον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εγκαινίασε χθες η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Το νέο κτήριο της στο Χαϊδάρι και τον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εγκαινίασε χθες η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Το νέο «Αττικό Κτήριο» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών είναι ήδη πλήρως λειτουργικό και έτοιμο να δεχτεί στους χώρους του καθηγητές και φοιτητές, αλλά και όσους συμβάλλουν μαζί με τα μέλη ΔΕΠ στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση και έρευνα.

Στο νέο κτήριο υπάρχουν 6 χώροι διδασκαλίας: 3 μεγάλα αμφιθέατρα και 3 αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτουν συνολικά 724 θέσεις συμπεριλαμβανομένων και ειδικών θέσεων για άτομα με κινητικές ανάγκες, 30 επιπλωμένα γραφεία προσωπικού, χώροι για διοικητικές υπηρεσίες, δεδομένου πως στο κτήριο θα λειτουργήσει άμεσα παράρτημα της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής, Αρχείο, καθώς και χώρος για τη λειτουργία σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου Προσομοίωσης, το οποίο εξοπλίζεται σταδιακά, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σύγχρονη πρακτική άσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων λειτουργών του τομέα Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, σε ειδικό χώρο προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Κλινικών Μελετών της Ιατρικής Σχολής, για τη διευκόλυνση και το συντονισμό κλινικής και μεταφραστικής έρευνας.

Τα εγκαίνια λειτουργίας του Αττικού Κτηρίου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Δημόπουλος» του κτηρίου, από τους εκπροσώπους του Ιδρύματος.

Μάρνυ Παπαματθαίου

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024