Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΔΕ κατά Δούρου για τις εξαγγελίες ανάταξης της Δ.Αττικής

ΚΕΔΕ κατά Δούρου για τις εξαγγελίες ανάταξης της Δ.Αττικής

Σφοδρή επίθεση κατά της Ρένας Δούρου εξαπολύει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με αφορμή τις εξαγγελίες της περιφερειάρχη Αττικής για έργα 292 εκατομμύρια ευρώ στην Δυτική Αττική μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

Σφοδρή επίθεση κατά της Ρένας Δούρου εξαπολύει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με αφορμή τις εξαγγελίες της περιφερειάρχη Αττικής για έργα 292 εκατομμύρια ευρώ στην Δυτική Αττική μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

«Τα ψέματα για την κυρία Δούρου τελείωσαν. Αντί να κρύβει την ανικανότητα της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής, πίσω από δασάρχες η από ανύπαρκτες συγκρούσεις και διαφωνίες της με Δημάρχους, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της κ. Δούρου από το βήμα του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής» όπου και εξήγγειλε έργα ύψους 292 εκατομμύρια ευρώ.

Λάδι στη φωτιά έριξαν εξάλλου και οι δηλώσεις της κ. Δούρου στο ΑΠΕ, την Κυριακή, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι λίγες οι φορές, που συγκρουστήκαμε με δημάρχους και δημοτικές αρχές που μας ζητούσαν αναπλάσεις πλατειών, ενώ εμείς προκρίναμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Βλέπετε να αντιπλημμυρικά δεν εγκαινιάζονται, όπως οι πλατείες».

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ καλεί, τώρα τηΡένα Δούρουνα απαντήσει σε «τέσσερα καθαρά ερωτήματα»:
1. Να μας πει συγκεκριμένα, με ονοματεπώνυμα, με ποιους δημάρχους συγκρούστηκε. Να μας πει ποιοι είναι οι δήμαρχοι που προέταξαν την ανάπλαση πλατειών και αρνήθηκαν να τους χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους τους. Αν δεν το κάνει, είναι συκοφάντης.
2. Να μας πει η κυρία Δούρου ποια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί, εξαιτίας της άρνησης των Δημάρχων να τα υλοποιήσουν.
3. Να απαντήσει η κυρία Δούρου γιατί δεν έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στη διάρκεια της θητείας της, έτοιμες μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που είναι κλεισμένες στα συρτάρια, σε Δήμους της Αττικής.
4. Πότε θα μας παρουσιάσει επιτέλους η κυρία Δούρου ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής; Αν και βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, μέχρι σήμερα υλοποιεί το σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού. Ας μας πει ξεκάθαρα πότε θα κλείσει η Φυλή, πότε θα κατασκευαστούν οι υποδομές που απαιτούνται για το υποτιθέμενο σχέδιο της και από που θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο αυτό.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024