Ο μυστηριώδης αγοραστής της ακριβότερης κατοικίας στον κόσμο
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του «Μεγάρου του Λουδοβίκου ΙΔ», την ακριβότερης κατοικίας στον κόσμο, που πουλήθηκε πρόσφατα έναντι ποσού 275 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times.
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του «Μεγάρου του Λουδοβίκου ΙΔ», την ακριβότερης κατοικίας στον κόσμο, που πουλήθηκε πρόσφατα έναντι ποσού 275 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times.
Η πολυτελέστατη κατοικία, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την γαλλική μεσιτική εταιρεία Daniel Feau που ειδικεύεται στα πολυτελή ακίνητα. Εκείνη την εποχή δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη, παρά μόνο ότι καταγόταν «από τη Μέση Ανατολή».
Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 2011 στην κοινότητα Λουβεσιέν, στα δυτικά του Παρισιού. Το ονόμασαν «Πύργο του Λουδοβίκου ΙΔ» προς τιμή του «βασιλιά Ήλιου» που κυβέρνησε τη Γαλλία τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Αν και υποτίθεται ότι πρόκειται για μίνι αντίγραφο του περίφημου ανακτόρου των Βερσαλλιών, συνδυάζει την αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα με τη σύγχρονη τεχνολογία: έχει αίθουσα κινηματογράφου, ένα τεράστιο ενυδρείο ενώ τα σιντριβάνια του ελέγχονται εύκολα μέσω ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου.
Η συνολική επιφάνειά του ξεπερνά τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του Πύργου είναι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ο νέος ισχυρός άνδρας της χώρας του, ο οποίος ωστόσο κηρύσσει τη λιτότητα ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς.
Ο γαλλικός ιστότοπος Mediapart είχε επίσης αναφέρει, από τον περασμένο Ιούλιο, ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν εκείνος που αγόρασε το πολυτελές ακίνητο.
Σύμφωνα πάντα με τη NYT, η εταιρεία Prestigestate SARL του Λουξεμβούργου διαχειρίζεται τις γαλλικές εταιρείες που φέρονται ως ιδιοκτήτριες του «Château Louis XIV».
Οι σαουδαραβικές αρχές που ρωτήθηκαν για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442