Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bελγικά ΜΜΕ: Πιθανότητα δημιουργίας Διαδικτύου δύο ταχυτήτων

Bελγικά ΜΜΕ: Πιθανότητα δημιουργίας Διαδικτύου δύο ταχυτήτων

Με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ να καταργήσει την ουδετερότητα του Διαδικτύου, δίνοντας την ελευθερία στους παρόχους να επηρεάζουν την ταχύτητα πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες, ασχολείται η βελγική εφημερίδα L' Echo στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο.

Με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ να καταργήσει την ουδετερότητα του Διαδικτύου, δίνοντας την ελευθερία στους παρόχους να επηρεάζουν την ταχύτητα πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες, ασχολείται η βελγική εφημερίδα L’ Echo στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για θάνατο της ουδετερότητας και για πιθανότητα δημιουργίας ενός διαδικτύου δύο ταχυτήτων.

Εκ παραλλήλου επισημαίνει τις κοινωνικές προεκτάσεις του ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που απειλείται είναι η πρόσβαση σε ένα διαδίκτυο ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους και ότι μακροπρόθεσμα και με αυστηρά κοινωνικούς όρους κανείς δεν θα βγει νικητής, εκτός ίσως από την Ευρώπη, η οποία μεταμορφώνεται, χωρίς τη θέλησή της, σε μία ενάρετη ήπειρο και στο τελευταίο προπύργιο ενός διαδικτύου που συνδέει τους ανθρώπους με τις ιδέες.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) έβαλε την Πέμπτη τέλος στην «ουδετερότητα του Διαδικτύου» με τη δικαιολογία ότι εμποδίζει τις επενδύσεις και την καινοτομία, μια απόφαση που έχει προκαλέσει φόβους για «Διαδίκτυο δύο ταχυτήτων».

Η FCC ακύρωσε μια ρύθμιση που είχε θεσπιστεί το 2015 έπειτα από προτροπή του Αμερικανού πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Βάσει της αρχής αυτής οι πάροχοι του Διαδικτύου ήταν αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν όλα τα δεδομένα στο Διαδίκτυο με τον ίδιο τρόπο και να μην προβαίνουν σε διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με τον χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα ή την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε μέχρι τώρα, οι πάροχοι Διαδικτύου δεν μπορούσαν εσκεμμένα να εμποδίζουν, να προσφέρουν χαμηλότερες ταχύτητες ή να χρεώνουν κάποιους ιστότοπους ή διαδικτυακό περιεχόμενο.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024