Οι βουλευτικές εκλογές ενδέχεται να διεξαχθούν στις 4 ή στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες στις οποίες αναφέρεται σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica στην διεξαγωγή των εκλογών στις αρχές Μαρτίου φέρεται να έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και στην οριστική ημερομηνία είναι πιθανό να αναφερθεί ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντως με το ιταλικό Σύνταγμα, η τελική απόφαση ανήκει στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα (έπειτα από διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα) ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει από τον πρωθυπουργό Τζεντιλόνι να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τις εκλογές.

Σήμερα ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά δήλωσε ότι συμφωνεί με την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις αρχές Μαρτίου, αλλά ζητά να συμπέσουν με τις δημοτικές εκλογές. Κάτι, όμως, που δεν βρίσκει σύμφωνη την κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, το κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει το τελικό «πράσινο φως» στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Στην συνέχεια, ο πρόεδρος Ματαρέλα, θα μπορεί να προχωρήσει στην διάλυση της βουλής και της γερουσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο