Μια συγκλονιστική ανακάλυψη, που μοιάζει βγαλμένη από την ταινία Jurassic Park, πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: Μέσα σε ένα κομμάτι κεχριμπάρι, ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών, βρήκαν κατά πάσα πιθανότητα αίμα δεινοσαύρου!

Τα απίστευτα αυτά ευρήματα μας φέρνουν φυσικά στο μυαλό την θρυλική ταινία του Steven Spielberg, όπου δεινόσαυροι είχαν αναστηθεί μέσω υπολλειμάτων DNA τους.

Μέσα σε ένα πρωτόγονο τσιμπούρι με την ονομασία Τσιμπούρι Δράκουλας, βρέθηκε αυτό που πιστεύεται πως είναι αίμα δεινοσαύρου.

Αυτό το τσιμπούρι μαζί με δύο άλλα ακόμη, βρέθηκαν παγιδευμένα σε ένα τρίτο κομμάτι από κεχριμπάρι.

Mέσα σε ένα άλλο κομμάτι κεχριμπάρι 99 εκατομμυρίων ετών, από την Βιρμανία, οι ερευνητές βρήκαν ένα τσιμπούρι στο οποίο υπάρχουν ίχνη από πούπουλα δεινοσαύρου.

Καλώς ή κακώς, οι επιστήμονες που έκαναν αυτήν την ανακάλυψη, δεν κατάφεραν να εξάγουν DNA από τα δείγματα, γιατί οι αλλοιώσεις λόγω του περάσματος του χρόνου ήταν μεγάλες.

Είναι λοιπόν σχεδόν αδύνατον να οδηγήσει αυτό το αίμα που βρέθηκε στο πρωτόγονο τσιμπούρι σε έναν αληθινό και ζωντανό δεινόσαυρο με σάρκα και όστα..μέχρι την επόμενη ανακάλυψη ίσως…

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο