Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κόντρα» Γεωργιάδη - Φάμελλου για το πόθεν έσχες Τσακαλώτου

«Κόντρα» Γεωργιάδη – Φάμελλου για το πόθεν έσχες Τσακαλώτου

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, παρά το υποτονικό κλίμα που κυριαρχεί από την πρώτη ημέρα. Αφορμή η «κόντρα» μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου.

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, παρά το υποτονικό κλίμα που κυριαρχεί από την πρώτη ημέρα. Αφορμή η «κόντρα» μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου.

Ο κ. Γεωργιάδης έβαλε στο «στόχαστρό» του τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και το «πόθεν έσχες» που προσφάτως δημοσιεύθηκε, όπου υπάρχει ένα ιδιαίτερα «βαρύ» χαρτοφυλάκιο με αμοιβαία κεφάλαια σε μεγάλα επενδυτικά funds.

«O κ. Τσακαλώτος μας έκανε διάλεξη για την ανηθικότητα των φορολογικών παραδείσων στο σύγχρονο καπιταλισμό. Είναι ο ίδιος που διαβάζοντας κανείς το πόθεν έσχες του διατηρεί τεράστια κεφάλαια σε οργανισμούς όπως η Morgan Stanley, η Blackrock και άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι οποίοι διακινούν αμοιβαία κεφάλαια μέσω φορολογικών παραδείσων. Ο άνθρωπος που πολεμά τους φορολογικούς παραδείσους, την ίδια ώρα νέμεται κέρδη από αυτούς τους παραδείσους. Το βρίσκετε λογικό αυτό;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι «είναι ο ίδιος κ. Τσακαλώτος, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν απέναντι στην πλατεία των αγανακτισμένων και φώναζε για την κατάργηση των μνημονίων και για το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Χθες, καμάρωνε που χτύπησε το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο της Wall Street».

«Κατά τα άλλα δηλώνει κομμουνιστής και πολεμάει τον παγκόσμιο καπιταλισμό», είπε ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος, σημειώνοντας: «Δεν σας πιάνει κανείς πουθενά. Πολεμάτε τους φορολογικούς παραδείσους, αλλά βάζετε τα λεφτά σας στην Morgan Stanley. Κατηγορείτε το μνημόνιο, αλλά τώρα πανηγυρίζετε για έναν προϋπολογισμό που είναι ο σκληρότερος που έχει περάσει τα χρόνια του μνημονίου».

Και θύμισε ότι «από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας έλεγε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιοι βουλευτές θα τολμούσαν να ψηφίσουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ». Να λοιπόν κύριοι, ποιοι τολμούν να το κάνουν. Εσείς είστε αυτοί. Ψηφίζετε την κατάργηση του ΕΚΑΣ με δόξα, τιμή και καμάρι».

Οι βολές του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Φάμελλου, ο οποίος του απάντησε ότι «ο κ. Τσακαλώτος τα δήλωσε και τα δούλεψε τα λεφτά του, εσείς γιατί δεν έχετε πει ακόμα τίποτα για την offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη, για τα λεφτά που υπάρχουν σε φορολογικούς παραδείσους και τα βάζετε με τα πραγματικά λεφτά που έχουν δουλευτεί και είναι νόμιμα;». Και πρόσθεσε: «Μήπως θέλετε να μας πείτε εσείς κάτι για τις δικές σας επαγγελματικές δραστηριότητες, για τα σεμινάρια ρητορικής που κάνετε αφού σας απαγορεύτηκε να κάνετε τηλεπωλήσεις;»

«Είδα το σθένος με το οποίο υπερασπιστήκατε τις καταθέσεις Τσακαλώτου στην Morgan Stanley και στην Blackrock και το συνδέσατε με τις δικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες στα σεμινάρια ρητορικής. Είναι εντυπωσιακό ότι βρίσκετε τόσο φυσιολογικό ο υπουργός Οικονομικών να έχει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό», του απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, ο κ. Φάμελλος επανήλθε λέγοντας ότι από πρόθεση έθιξε τον κ. Γεωργιάδη και τη ΝΔ αλλά και το ΠαΣοΚ «διότι θίγει τη χώρα μου η παραδοχή του πρώην προέδρου του Eurogroup ότι έκαναν λάθος στο πρώτο μνημόνιο εις βάρος της Ελλάδας».

«Φυσικά και θέλω να θίξω όλους αυτούς που συμμετείχαν στην πολιτική που χρεοκόπησε τη χώρα,
εκείνοι πρέπει να απολογηθούν, δεν θα σταματήσω ποτέ να τους το λέω», είπε, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Όσον αφορά τα λεφτά του κ. Τσακαλώτου και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα δούλεψαν και τα δήλωσαν. Γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία της κυρίας Μητσοτάκη και του αρχηγού σας; Γιατί δεν έχετε πάρει θέση; Σας θίγω και θα σας το λέω πάντα προσωπικά κ. Γεωργιάδη».

in.gr

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024