Παράσταση για τον Καζαντζίδη διά χειρός Ντενίση
Ένα έργο-αναφορά στον «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη και στη ζωή των μουσικών της εποχής του παρουσιάζεται από τις 25 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση.
Ένα έργο-αναφορά στον «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη και στη ζωή των μουσικών της εποχής του παρουσιάζεται από τις 25 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση.
Ένα προσφυγόπουλο, γιός του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεθσημανής από την Μικρασία, ξεκινάει την ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόκειται για μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.
Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, τα διάσημα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, καθώς και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής. Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν τον «μύθο» του Καζαντζίδη.
Ο Στέλιος Καζαντζίδης αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων και τραγουδήθηκε όσο λίγοι. Στο πρόσωπό του και στις μεγάλες του επιτυχίες, όλοι βρίσκουν ένα κομμάτι της δικής τους ζωής.
Το τεράστιο καλλιτεχνικό του στίγμα είναι αυτό που ενέπνευσε τους δημιουργούς να γράψουν ένα έργο αφιερωμένο στη χρυσή εποχή του λαϊκού βάρδου, γεμάτο από τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από τους παλιότερους και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα από τους νεότερους.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η STEFI Productions ανεβάζουν την παράσταση με ένα επιτελείο εξαίρετων ηθοποιών, πλούσια σκηνικά και κοστούμια εποχής στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 25 Δεκεμβρίου.
Ταυτότητα παράστασης
ΚΕΙΜΕΝΟ: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιμή Ντενίση
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ- ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Τότα Πρίτσα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Μιμή Ντενίση
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Μελίνα Μάσχα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Μάρω Μαρμαρινού
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ιωάννα Τζετζούμη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Α΄: Νατάσσα Μπαρμπουνάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Β΄: Μαριλένα Κάραλη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γεωργία Δεμέστιχα
Πρωταγωνιστούν:
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέντζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο.
Μαζί τους η Νεφέλη Ορφανού & ο Μιχάλης Μητρούσης
«Γιορδάνης»
ο Αντώνης Λουδάρος
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης
in.gr
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442