Ισως η προεκλογική εκστρατεία που διεξάγεται στην Κύπρο για τις προεδρικές εκλογές είναι από τις πλέον ήρεμες. Η Κύπρος είναι εκτός μνημονίων, σε λίγους μήνες θα αρχίσει η εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων και οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κύπρου εφευρίσκουν ένα σωρό τρόπους για να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Η κυριότερη μάχη που δίνουν είναι η μάχη των καφενέδων.

Να σημειωθεί ότι στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα ορισμένα καφενεία «αριστερά και δεξιά». Ακόμα και καφές υπάρχει «αριστερός και δεξιός». Για παράδειγμα ο καφές «Λαϊκού Καφεκτοπτείου», θεωρείται αριστερός, ενώ ο καφές «Χαραλάμπους» μη αριστερός. Αφήστε που το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου (ΑΚΕΛ) διαθέτει από επιχειρήσεις έως και ποδοσφαιρική ομάδα (την Ομόνοια- με σήμα το τριφύλλι).

Εκείνο όμως που κάνει τον προεκλογικό αγώνα των κυπρίων υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας να ξεχωρίζει είναι το… τραγούδι. Οι υποψήφιοι έπιασαν τα μικρόφωνα και τραγούδησαν. Το περίεργο είναι ότι ο (κεντροδεξιός- έως δεξιός Νίκος Αναστασιάδης- που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο για ανανέωση της θητείας του στο προεδρικό αξίωμα) τραγούδησε Χατζή, πλην όμως στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ακούστηκαν αριστερά άσματα όπως ο«Κομαντάτε Τσε» και «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
Αντιθέτως ο υποψήφιος του ΑΕΚΕΛ κ. Μαντάς τραγούδησε  στο… Λονδίνο, το «Χρυσοπράσινο Φύλο» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.:
Σε μεγάλα κέφια βρέθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης στο προεκλογικό πάρτι για τους λειτουργούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Λευκωσία.
Πήρε το μικρόφωνο ο Πρόεδρος και αυτή τη φορά δεν τραγούδησε Στράτο Διονυσίου, αλλά Κώστα Χατζή και συγκεκριμένα το τραγούδι «Απ’ το αεροπλάνο», του οποίου άλλαξε τα… λόγια.
Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι από ψηλά μοιάζουν μυρμήγκια οι… ψήφοι, ενώ ακόμη και το μεγαλύτερο ανάκτορο, όπως το Προεδρικό μοιάζει μ’ ένα μικρούλι τόπι.

Απευθυνόμενος νωρίτερα στους δημοσιογράφους σε καθαρά χιουμοριστική διάθεση τους προειδοποίησε να σταματήσουν να ασκούν κριτική γιατί είναι σε θέση να εκδίδει… διατάγματα.

Στο πάρτι παρευρέθηκαν και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης. Μάλιστα πήρε το μικρόφωνο και ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης που τραγούδησε «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Νωρίτερα είχαν ακουστεί αρκετά… αριστερά άσματα όπως ο Τσε Γκεβάρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δέχεται τα πειράγματα των δημοσιογράφων και να δηλώνει ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τις μουσικές επιλογές!

Kαι ο Μαλάς

Το μικρόφωνο όμως έπιασε για να τραγουδήσει την περασμένη Κυριακή και ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος από το περασμένο Σάββατο πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο Τύπου Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο κ. Μαλάς βρέθηκε σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ στο Λονδίνο και επί τη ευκαιρία τραγούδησε το «Χρυσοπράσινο φύλο».
Νίκος Χασαπόπουλος

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο