Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι έξι ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του ρυμουλκού πλοίου «ANDREAS», το οποίο εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, νότιας της Κρήτης, με έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6.177,800) κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.

Όπως υποστήριξαν οι έξι Σύροι, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από δράστες που ενεργούν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά επάγγελμα, αλλά και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων, δεν γνώριζαν τίποτα για το φορτίο των ναρκωτικών.

«Είχαμε προσληφθεί ως πλήρωμα από ένα Κύπριο ατζέντη, για να μεταφέρουμε το πλοίο για επισκευαστικές εργασίες σε ναυπηγείο της Μάλτας» υποστήριξαν στις απολογίες τους στα δικαστήρια Πειραιά, παρουσία των συνηγόρων τους που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του πληρώματος είχαν συμφωνήσει με έναν Κύπριο ατζέντη, τα στοιχεία του οποίου φέρεται να είναι γνωστά στις αρχές, να ναυτολογηθούν έναντι 600 δολαρίων τον μήνα ο καθένας, προκειμένου να αποτελέσουν το πλήρωμα του ρυμουλκού για την μεταφορά του στο ναυπηγείο της Μάλτας.

Τα ναρκωτικά ήταν καλά αποθηκευμένα σε ειδική κρύπτη μέσα στο πλοίο, ενώ οι λιμενικοί, μαζί με τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που πραγματοποίησαν το ρεσάλτο, χρειάστηκαν να κόψουν λαμαρίνες για να τα εντοπίσουν. Μάλιστα, πάνω από τους σάκους με την κατεργασμένη κάνναβη είχαν διασκορπιστεί ποσότητες μπαχαρικών, προκειμένου τα ναρκωτικά να αποπροσανατολίσουν, σε περίπτωση εφόδου ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, με ποιο τρόπο έγινε η φόρτωση του φορτίου των ναρκωτικών στο «ANDREAS», πού θα ξεφορτώνονταν και με τι τρόπο. Η πληροφορία για τον εντοπισμό του παράνομου φορτίο φέρεται να δόθηκε από γαλλικές αρχές.

Η προανάκριση γα την εν λόγω υπόθεση συνεχίζεται, ενώ διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού με τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές του εξωτερικού.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο