Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξηγήσεις Φλαμπουράρη για τους νέους οικίσκους στη Μόρια

Εξηγήσεις Φλαμπουράρη για τους νέους οικίσκους στη Μόρια

Αντιπαράθεση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη είχε ο δήμαρχος της Λέσβου με αφορμή τους 50 οικίσκους που εστάλησαν στο νησί, με τον υπουργό να διαβεβαιώνει ότι πρόκειται μόνο για αντικατάσταση των σκηνών του hot spot της Μόριας.

Την αντίδραση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού προκάλεσε η αποστολή 50 οικίσκων για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, με τον δήμαρχο να ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως προορίζονταν μόνο για την αντικατάσταση των σκηνών στη Μόρια και όχι για νέα δομή στο νησί.

Ο κ. Γαληνός σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ζήτησε γραπτή ενημέρωση από τον κ. Φλαμπουράρη η οποία και απεστάλη.

Σε αυτήν την επιστολή η οποία υπογράφεται από το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Επικρατείας σημειώνεται ότι «έχει ξεκινήσει με ταχείς ρυθμούς η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών και ιδιαίτερα της νήσου Λέσβου. Ο στόχος είναι πολύ γρήγορα να διαμένουν στη Μόρια σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες πολύ λιγότερα άτομα».

Στην επιστολή εκ μέρους του κ. Φλαμπουράρη τονίζεται ακόμα: «Αυτή η προσπάθεια θα βοηθηθεί αν διευκολύνετε να αντικατασταθούν οι σκηνές από τα σπιτάκια που έχουν φτάσει στο νησί σας. Αυτά είναι μόνο για τη Μόρια και πουθενά αλλού». Και η επιστολή του κ. Φλαμπουράρη καταλήγει: «Αυτή η τακτοποίηση δίνει τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του hot spot και ως προς τις συνθήκες διαμονής, φύλαξης και κυρίως μη ενόχλησης των κατοίκων της περιοχής».

Όπως έγινε γνωστό από το δήμο Λέσβου η επιστολή του υπουργού Επικρατείας θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συντονιστικού των φορέων της Λέσβου.

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024