Εξηγήσεις Φλαμπουράρη για τους νέους οικίσκους στη Μόρια
Αντιπαράθεση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη είχε ο δήμαρχος της Λέσβου με αφορμή τους 50 οικίσκους που εστάλησαν στο νησί, με τον υπουργό να διαβεβαιώνει ότι πρόκειται μόνο για αντικατάσταση των σκηνών του hot spot της Μόριας.
Την αντίδραση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού προκάλεσε η αποστολή 50 οικίσκων για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, με τον δήμαρχο να ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως προορίζονταν μόνο για την αντικατάσταση των σκηνών στη Μόρια και όχι για νέα δομή στο νησί.
Ο κ. Γαληνός σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ζήτησε γραπτή ενημέρωση από τον κ. Φλαμπουράρη η οποία και απεστάλη.
Σε αυτήν την επιστολή η οποία υπογράφεται από το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Επικρατείας σημειώνεται ότι «έχει ξεκινήσει με ταχείς ρυθμούς η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών και ιδιαίτερα της νήσου Λέσβου. Ο στόχος είναι πολύ γρήγορα να διαμένουν στη Μόρια σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες πολύ λιγότερα άτομα».
Στην επιστολή εκ μέρους του κ. Φλαμπουράρη τονίζεται ακόμα: «Αυτή η προσπάθεια θα βοηθηθεί αν διευκολύνετε να αντικατασταθούν οι σκηνές από τα σπιτάκια που έχουν φτάσει στο νησί σας. Αυτά είναι μόνο για τη Μόρια και πουθενά αλλού». Και η επιστολή του κ. Φλαμπουράρη καταλήγει: «Αυτή η τακτοποίηση δίνει τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του hot spot και ως προς τις συνθήκες διαμονής, φύλαξης και κυρίως μη ενόχλησης των κατοίκων της περιοχής».
Όπως έγινε γνωστό από το δήμο Λέσβου η επιστολή του υπουργού Επικρατείας θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συντονιστικού των φορέων της Λέσβου.
in.gr
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442