Μόνο ηλεκτρονικοί οι πλειστηριασμοί στο άμεσο μέλλον
Στη διενέργεια αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προσανατολίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.
Στη διενέργεια αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προσανατολίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.
Το προωθούμενο νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσυνης Σταύρου Κοντονή αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα προβλέπει την αδρανοποίηση των φυσικών πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία κάτι που άλλωστε επιθυμούν, οπως έχουν πει, και οι συμβολαιογραφοι.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσει η εποχή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα υπάρξει βέβαια ένα μεσοδιάστημα προσαρμογής όπου οι πλειστηριασμοί θα γίνονται τοσο ηλεκτρονικά όσο και στα ειρηνοδικεία με στόχο να γίνονται μόνον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στο σχέδιο αυτό οδηγεί τόσο η ευρωπαική πρακτική όσο και οι αντιδράσεις και οι επεισοδιακοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία.
Μίνα Μουστάκα
Διαβάστε επίσης:
in.gr
- Η Σίτι διάλεξε τον «διάδοχο» του Γκουαρντιόλα
- ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία της πρότασης Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο
- Κίνηση ματ της Νότιας Αφρικής έναντι των ΗΠΑ: Στέλνει πολιτικό του… Απαρτχάιντ να καλοπιάσει τον Τραμπ
- Μαδρίτη: Προκρίθηκε και στο διπλό ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)
- Τζεφ Μπέζος και Met Gala πάνε τελικά μαζί;
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο Δερβένι με έναν σοβαρά τραυματία – ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή
- Κοινωνικός Τουρισμός: Η… κολλημένη πλατφόρμα οδήγησε σε 24ωρη παράταση των αιτήσεων
- LIVE: Τορίνο – Ίντερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442