Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο

Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας την αποστολή στο Αγρίνιο, επικρατώντας με 4-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και σημειώνοντας την πέμπτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε παραγωγικό βράδυ τον Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε δις (6΄, 62΄) και ξανάδωσε προβάδισμα στον πρωταθλητή μετά το αυτογκόλ του Ένγκελς στο 27΄, ενώ ο Ανσαριφάρντ είναι πια πρώτος σκόρερ στη Super League με το τέρμα που σημείωσε στο 66΄. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζούρτζεβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας την αποστολή στο Αγρίνιο, επικρατώντας με 4-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και σημειώνοντας την πέμπτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε παραγωγικό βράδυ τον Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε δις (6΄, 62΄) και ξανάδωσε προβάδισμα στον πρωταθλητή μετά το αυτογκόλ του Ένγκελς στο 27΄, ενώ ο Ανσαριφάρντ είναι πια πρώτος σκόρερ στη Super League με το τέρμα που σημείωσε στο 66΄.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζούρτζεβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή αιφνιδίασε τους γηπεδούχους ανοίγοντας το σκορ νωρίς-νωρίς, ύστερα από έξοχο συνδυασμό που ξεκίνησε από τον Ταχτσίδη και κατέληξε στην τελική πάσα του Μάριν προς τον σκόρερ. Μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν δίνοντας χώρο στους παίκτες του Χάβου, αλλά αν εξαιρεθεί μια απόκρουση του Προτό με το πόδι στην αριστερή γωνία του στο 20΄, στο σουτ του Μοράρ, δεν κινδύνευαν.

Ό,τι δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι, όμως, το κατάφεραν μόνοι τους οι «ερυθρόλευκοι», καθώς στο 27΄ ήρθε η ισοφάριση από «φίλια πυρά»: ο Ρόσα σέντραρε από τα αριστερά, ο Ένγκελς έβαλε το κεφάλι δίνοντας ύψος στην μπάλα που πέρασε πάνω από τον Προτό και το 1-1 ήταν γεγονός. Η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε τον Ολυμπιακό να αφήσει το παιχνίδι της υπομονής και να επιτεθεί εκ νέου, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Μάριν στο 39΄.

Στο 57΄ ο πρωταθλητής έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, με τον Κούτρη να μη μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Κυριακίδη, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Φορτούνης αξιοποίησε ιδανικά τον έξοχο συνδυασμό Οτζίτζα – Ανσαριφάρντ πλασάροντας για το 1-2 και στο 66΄ ο Ιρανός από δημιουργός έγινε σκόρερ, μετά το λάθος γύρισμα του Μόρα προς τον Κυριακίδη.

Οι Αγρινιώτες έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο 80΄, όταν ο Προτό είπε «όχι» στον Ρόσα από το ύψος της μικρής περιοχής, ο ίδιος παίκτης πήρε το ριμπάουντ αλλά σούταρε στο δοκάρι και η μεγάλη διπλή ευκαιρία χάθηκε, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Τζούρτζεβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η πειραϊκή ομάδα πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση της κατάταξης αλλά με παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ, που θα υποδεχθεί αύριο στην Κέρκυρα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στους 29 βαθμούς (έναντι 27 της Ένωσης), ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε καθηλωμένος στους 14 πόντους και τη 13η θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντίας, Τσέναμο – Σισέ, Φορτούνης, Ταχτσίδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67΄ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (81΄ Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74΄ Μαρκόβσκι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής):
Προτό, Κούτρης (69΄ Φιγκέιρας), Σισέ, Ένγκελς, Ομάρ, Ταχτσίδης, Ρομαό, Πάρντο (46΄ Οτζίτζα), Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (77΄ Τζούρτζεβιτς)

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024