Μετά την κατάρρευση του μύθου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για κατάργηση των μνημονίων τώρα καταρρέει και η έξοδος από αυτά και η επιτροπεία της χώρας, τονίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι το δίλλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι αν θα ειπωθεί η αλήθεια για τις δυσκολίες που υπάρχουν ή θα επιχειρηθεί και πάλι παραπλάνηση των πολιτών.

Για τη συμφωνία πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τονίζει ότι θα έχουν μεγάλο κόστος και ανεπανόρθωτη ζημιά για την παραγωγική βάση της χώρας ενώ η πρόταση για «μικρή ΔΕΗ» ήταν ηπιότερη και συμφέρουσα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την οργάνωση της και τα όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος για τη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης.

Κατά τα άλλα, εκφράζει αισιοδοξία για τη πορεία του Κινήματος Αλλαγής γιατί «η φιλοδοξία είναι ν΄ ανασυγκροτήσουμε και να εκφράσουμε τον προοδευτικό πόλο της χώρας μετά τη στρατηγική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλουμε φραγμό στη συντηρητική ΝΔ».

Όσο αφορά στο δικό του ρόλο και τη μη συμμετοχή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Γιάννης Μανιάτης δηλώνει ότι δεν έχει σημασία η ανάθεση ρόλου αλλά να γίνει ένα ανοιχτό, μαζικό και δημοκρατικό συνέδριο. «Δεν στέκομαι καθόλου σε προσωπικές συμμετοχές και σε αναθέσεις ρόλων. Με ενδιαφέρουν μόνο πολιτικές και υπερβατικές στάσεις. Πιστεύω ότι κάθε όργανο που συγκροτείται θα εξαντλήσει κάθε προσωπική και συλλογική δυνατότητα για να οργανωθεί ένα ανοιχτό, μαζικό και δημοκρατικό συνέδριο, ώστε να γεννηθεί ένα νέο προοδευτικό Κίνημα Αλλαγής, ελπίδα για το λαό και τη χώρα» υπογραμμίζει.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο