Στους «32» η Κοπεγχάγη, ο Ερυθρός Αστέρας άφησε έξω την Κολονία
Η Αστάνα νίκησε 1-0 τη Σλάβια στην Πράγα και πήρε την πρόκριση από τους
Τσέχους στο «φίνις», την ώρα που στους γηπεδούχους αρκούσε μια ισοπαλία
για να περάσουν στους «32» ως δεύτεροι. Από τον 3ο όμιλο την
πρόκριση πήρε η Λουντογκόρετς, ενώ στον 5ο η Αταλάντα νίκησε τη Λιόν και
προκρίθηκε ως πρώτη, με τους Γάλλους να μένουν δεύτεροι. Στο 6ο
γκρουπ, τέλος, η Κοπεγχάγη, με τον Πιέρρο Σωτηρίου να ανοίγει το σκορ
στο 2-0 επί της Σερίφ, πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τους Μολδαβούς.
Η Αστάνα νίκησε 1-0 τη Σλάβια στην Πράγα και πήρε την πρόκριση από τους Τσέχους στο «φίνις», την ώρα που στους γηπεδούχους αρκούσε μια ισοπαλία για να περάσουν στους «32» ως δεύτεροι.
Από τον 3ο όμιλο την πρόκριση πήρε η Λουντογκόρετς, ενώ στον 5ο η Αταλάντα νίκησε τη Λιόν και προκρίθηκε ως πρώτη, με τους Γάλλους να μένουν δεύτεροι.
Στο 6ο γκρουπ, τέλος, η Κοπεγχάγη, με τον Πιέρρο Σωτηρίου να ανοίγει το σκορ στο 2-0 επί της Σερίφ, πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τους Μολδαβούς.
Η Βικτόρια Πλζεν έκοψε πρώτη το νήμα στον 7ο όμιλο, αφήνοντας δεύτερη τη Στεάουα που έχασε στην έδρα της από τη Λουγκάνο.
Στο 8ο γκρουπ ο Ερυθρός Αστέρας ακολούθησε την Άρσεναλ στους «32» του Europa League μετά τη νίκη επί της Κολονίας, ενώ στο 9ο η Μαρσέιγ ακολούθησε τη Σάλτσμπουργκ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο και Έστερσουντ πέρασαν από τον 10ο όμιλο, ενώ στον 11ο (Λάτσιο, Νις) και 12ο (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σοσιεδάδ) οι ομάδες που είχαν «τσεκάρει» εισιτήριο ήταν ήδη γνωστές.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι οι εξής: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία), Λειψία (Γερμανία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Μίλαν (Ιταλία)*, Αταλάντα (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Άρσεναλ (Αγγλία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Λάτσιο (Ιταλία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία).
* Η Μίλαν θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών, όμως δεν μπορεί να κληρωθεί απέναντι στην ΑΕΚ
Στο γκρουπ των ανίσχυρων μαζί με την ΑΕΚ θα μπουν οι εξής ομάδες: Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Νάπολι (Ιταλία), Σέλτικ (Σκωτία), Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία), Αστάνα (Καζακστάν), Παρτιζάν (Σερβία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ), Λιόν (Γαλλία), Κοπεγχάγη (Δανία), Στεάουα (Ρουμανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Έστερσουντ (Σουηδία), Νις (Γαλλία), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία).