Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα»
Για 5η φορά στην καριέρα του και δεύτερη διαδοχική ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2017 από το France Football. Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον Λιονέλ Μέσι στη μονομαχία, καθώς οδήγησε την ομάδα του την περασμένη σεζόν στην κατάκτηση του Champions League και του τίτλου στην La Liga, γεγονός που δικαιολογημένα τον έφερε στην κορυφή.
Για 5η φορά στην καριέρα του και δεύτερη διαδοχική ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2017 από το France Football.
Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον Λιονέλ Μέσι στη μονομαχία, καθώς οδήγησε την ομάδα του την περασμένη σεζόν στην κατάκτηση του Champions League και του τίτλου στην La Liga, γεγονός που δικαιολογημένα τον έφερε στην κορυφή.
Με το 5ο βραβείο αυτό ο CR7 «έπιασε» τον Λιονέλ Μέσι, που μέχρι σήμερα προπορευόταν στις κατακτήσεις της Χρυσής Μπάλας.
Ο Ρονάλντο οδήγησε τους «μερένγκες» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας πετυχαίνοντας 25 γκολ, όπως και στην κορυφή της Ευρώπης, όπου σκόραρε 12 φορές, μεταξύ των οποίων δύο στον τελικό με την Γιουβέντους (4-1).
Ο ιστορικός θεσμός της Χρυσής Μπάλας, διοργανώνεται ξανά εξ ολοκλήρου από το γαλλικό περιοδικό France Football μετά από 7 χρόνια συνύπαρξης με τη FIFA (World Player of the Year).
Από το 1956 μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατέχουν με 5 κατακτήσεις οι Λιονέλ Μέσι (2009, 2010, 2011, 2012 2015) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).
Αμφότεροι έχουν πάρει τα τελευταία 10 τρόπαια, ενώ το μεταξύ τους «1-2» χάλασε μόνο το 2010 όταν στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αντρές Ινιέστα και ο Ρονάλντο ήταν μόλις 6ος.
Ακολουθούν με τρεις κατακτήσεις ο Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985), ο Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974) και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992).
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442