Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα «μανταλάκια» 23.000 οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Στα «μανταλάκια» 23.000 οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Στα μανταλάκια κρέμασε η ΑΑΔΕ τα ονόματα 8.900 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ. Δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων χρωστούν το ποσό για πάνω από ένα έτος και παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκαν για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους αδιαφόρησαν, τονίζει η Αρχή. Οι λίστες με τα ονόματα.

Στα μανταλάκια κρέμασε η ΑΑΔΕ τα ονόματα 8.900 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ «στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης».

Δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων χρωστούν το ποσό για πάνω από ένα έτος και παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκαν για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους αδιαφόρησαν, τονίζει η Αρχή.

Όπως επισημαίνεται, στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Από τις λίστες εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Στην κορυφή της λίστας των φυσικών προσώπων παραμένει ο Νικόλαος Κασιμάτης, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη πριν από δεκαπέντε χρόνια και είχε καταλήξει για την υπόθεση αυτή στην φυλακή. Η συνολική οφειλή του στη λίστα ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ!

Στην κορυφή της λίστας των νομικών προσώπων βρίσκεται ξανά η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με χρέη 9,4 δισ. ευρώ.

Αργυρώ Τσατσούλη


in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024