Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Μάρτιο θα ξεκινήσει δοκιμές αυτόνομων ρομποτικών ταξί στο δημόσιο οδικό δίκτυο της Ιαπωνίας με την προοπτική, τη δημιουργία μιας αντίστοιχης υπηρεσίας η οποία θα προσφέρει τις παροχές της στο κοινό από το 2020 και ονομάζεται Easy Ride.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στη Yokohama, όπου βρίσκεται η έδρα της Nissan, και για τις οποίες θα επιστρατευτούν δύο Leaf νέας γενιάς τα οποία εφοδιάζονται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την DeNa.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, η Nissan έχει απευθύνει κάλεσμα στο κοινό να συμμετέχει στις δοκιμές, αναλαμβάνοντας τον ρόλο επιβάτη.

Για τους σκοπούς του πειράματος θα τεθεί στη διάθεση του κοινού που θα συμμετέχει μια εφαρμογή η οποία θα τους δίνει τη δυνατότητα να καλούν, να ορίζουν τη διαδρομή και πληρώνουν το κόμιστρο της διαδρομής από το κινητό τους, λίγο πολύ όπως θα συμβαίνει όταν η υπηρεσία θα λανσαριστεί το 2020.

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στις δοκιμές οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες μέσα στον Μάρτιο, αν και τα δύο Leaf διαθέτουν συστήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης, θα υπάρχει οδηγός ο οποίος ωστόσο θα αναλαμβάνει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο