Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η ταχύτητα με την οποία έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την γ' αξιολόγηση προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να δέχεται πυρά εκ των έσω.

Η ταχύτητα με την οποία έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την γ’ αξιολόγηση
προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο
Ευκλείδης Τσακαλώτος να δέχεται πυρά εκ των έσω.

Η αιχμηρή παρέμβαση ήρθε από τον Νίκο Φίλη και επιβεβαιώνει το ρήγμα που υπάρχει στην ομάδα των «53+».

Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», στο Μαξίμου απεύχονται να επαναληφθούν σκηνές αντίστοιχες με αυτές στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ουδείς δύναται να εγγυηθεί πως τούτο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, παρά τον συναγερμό στον οποίο τέθηκε η ΕΛ.ΑΣ. από την πολιτική και φυσική της ηγεσία. Τουναντίον, η ανησυχία είναι έκδηλη και το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση από τους πλειστηριασμούς στο τέλος της ημέρας μπορεί να αποδειχθεί όχι απλώς μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά αβάσταχτο.

Οι πολιτικές δεσμεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης πως οι εκποιήσεις ακινήτων αφορούν μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές ή τις συμφωνίες κυρίων με τις τράπεζες για πλειστηριασμούς σπιτιών αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ δεν πείθουν ούτε στο εσωκομματικό πεδίο, με αποτέλεσμα η εκ των έσω κριτική να εντείνεται.

Πυρά εκ των έσω

Πιστός σ’ αυτήν τη γραμμή εμφανίστηκε ξανά ο Νίκος Φίλης, ζητώντας νομοθετική κατοχύρωση της λαϊκής κατοικίας. Προχωρώντας όμως ένα βήμα παραπέρα, ο πρώην υπουργός έσφαξε με το βαμβάκι τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Ολες τις μνημονιακές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους» είπε με σκωπτική διάθεση (στην τηλεόραση της Βουλής), δίνοντας εμμέσως συνέχεια στην προσωπική αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Οικονομικών, η οποία είχε αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αναδεικνύοντας κι ένα διχαστικό κλίμα στην ομάδα των «53+».

Ο πρώην υπουργός έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με τους υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα και το γενικότερο μείγμα της οικονομικής πολιτικής, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση – και όχι προσωπικά ο Τσακαλώτος – ακολουθεί μια μνημονιακή πολιτική που δεν εξασφαλίζει προοπτική και διέξοδο στους πολίτες.

Αυτό επισήμανε και χθες: «Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας. Οταν λέμε «βγαίνουμε στις αγορές», αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι «βγαίνουμε στις αγορές» και όχι μόνο επιβάρυνση» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα φόβους ότι οι εταίροι μπορεί να αιφνιδιάσουν με νέες αξιώσεις την κυβέρνηση κατά την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση.

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ΔΕΗ, σημειώνοντας πως «η συμφωνία επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση, και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν. […] Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ, θέλω να είμαι επιφυλακτικός, γιατί δεν είναι στενά πολιτικό, άπτεται πολλών παραγόντων». Το συγκεκριμένο ζήτημα προκαλεί αντιδράσεις και από βουλευτές, ειδικά στις περιοχές όπου πρόκειται να εκποιηθούν μονάδες παραγωγής της Επιχείρησης (Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία), και απομένει να φανεί εάν αυτές θα φτάσουν έως την κάθοδό τους στο πεζοδρόμιο, μαζί με τους κατοίκους και τους εργαζομένους.

in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024