Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναταράξεις για τον ... αποκλεισμό Μπακογιάννη σε κυβέρνηση ΝΔ

Αναταράξεις για τον … αποκλεισμό Μπακογιάννη σε κυβέρνηση ΝΔ

Αιφνιδιασμός επικρατεί στις τάξεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ από την απόφαση της κομματικής ηγεσίας – και κυρίως για τον χρόνο που επελέγη να δημοσιοποιηθεί – να μην συμπεριληφθεί η Ντόρα Μπακογιάννη όπως και κανένα άλλο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, στο υπουργικό συμβούλιο μιας κυβέρνησης της ΝΔ.

Αιφνιδιασμός επικρατεί στις τάξεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ από την
απόφαση της κομματικής ηγεσίας – και κυρίως για τον χρόνο που επελέγη να
δημοσιοποιηθεί – να μην συμπεριληφθεί η Ντόρα Μπακογιάννη όπως και
κανένα άλλο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, στο υπουργικό συμβούλιο
μιας κυβέρνησης της ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», επιτελικά στελέχη της ΝΔ επιβεβαίωναν, το ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι αυτή η επιλογή του προέδρου της ΝΔ είναι η αρχή μιας σειράς κινήσεων που θα κάνει μέχρι τις επόμενες εκλογές, με στόχο την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος.

Οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν θέλησαν μέχρι στιγμής να κάνουν οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο για το όλο θέμα, αν και στελέχη που συνομιλούν μαζί τους εκτίμησαν ότι ίσως ο χρόνος εκδήλωσης αυτής της πρωτοβουλίας να μην ήταν ο καταλληλότερος.

Καραμανλής για πρόεδρος;

Χαρακτηριστικό, πάντως, της κινητικότητας που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ είναι ότι χθες η Μαρία Σπυράκη δεν αντέκρουσε το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» που ανέφερε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι πιθανόν να γίνει αποδέκτης πρότασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2020. Η εκπρόσωπος της ΝΔ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο και παρέπεμψε στον πρόεδρο της ΝΔ και τις αποφάσεις που θα ληφθούν την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ωστόσο έχει διαμηνύσει ότι μια τέτοια θέση θα τον ενδιέφερε στην περίπτωση που είχε αλλάξει προηγουμένως η σχετική συνταγματική διάταξη και υπήρχε εκλογή απευθείας από τον λαό, θέση που υπερασπίζεται και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ.

Με το βλέμμα στην Ευρώπη

Το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τα επόμενα πολιτικά βήματά του διατηρεί προφανώς και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα μπορούσε να βοηθήσει αποφασιστικά τη χώρα από μια ισχυρή θέση στην Ευρώπη, αλλά η ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης θα ήταν αποτέλεσμα και των διεθνών συσχετισμών με δεδομένο το μέγεθος της χώρας μας. Ως εκ τούτου αναμένει και εκείνος τις εξελίξεις, κρατώντας ως βάση την έδρα του στην περιφέρεια της Μεσσηνίας.

Ψηφοδέλτια επικρατείας

Τέλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία και θα αναμείνει από τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει την πρώτη κίνηση, είτε αυτή αφορά τη μετακίνησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε την αξιοποίησή του σε κρίσιμο κομματικό ρόλο ενόψει των επόμενων εκλογών.

Σε ό,τι αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ήταν λίγα τα στελέχη που μίλησαν χθες μαζί της προκειμένου να μάθουν τις επόμενες κινήσεις της. Η ίδια απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο και περιορίστηκε στο να ακούσει την κριτική ως προς τον χρόνο εκδήλωσης της πρωτοβουλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπως τόνιζαν πρόσωπα που επικοινώνησαν μαζί της, η πρώην υπουργός δεν πρόκειται να «εξαφανιστεί» από τον δημόσιο διάλογο, κάτι που δεν το έκανε ποτέ, ακόμη και σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές.

in.gr

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024