Προσφάτως η Toyota αποκάλυψε, από την έκθεση του Los Angeles, ένα πρωτότυπο SUV το οποίο συστήθηκε ως σχεδιαστική μελέτη προβάλλοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα όσο και προσγειωμένα χαρακτηριστικά για την κατηγορία των compact crossover.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το FT-AC όπως ονομάζεται το concept car θα πάρει σε σύντομο χρονικό διάστημα το δρόμο προς τις γραμμές παραγωγής της Toyota, αποτελώντας μια πιο προσιτή και συμβατική σχεδιαστικά εναλλακτική πρόταση για το C-HR.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο επικεφαλής της Toyota για τις ΗΠΑ, Jack Hollis o οποίος και επιβεβαίωσε την πρόθεση των Ιαπώνων να προσθέσουν ένα ακόμα compact crossover στην γκάμα τους «πλέον είναι σαν να έχουμε επανέλθει στη δεκαετία του ’90. Έτσι μπορούμε να έχουμε παραπάνω από ένα μοντέλα στην ίδια κατηγορία με την προϋπόθεση ότι διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους».

Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες που να αφορούν τις προδιαγραφές του, το FT-AC θα βασιστεί στην παγκόσμια αρχιτεκτονική της Toyota, TNGA και αναμένεται να εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες.

Προς χάριν διαφοροποίησης από το C-HR δεν αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα του μια υβριδική εκδοχή ενώ αν και στις βασικές του εκδόσεις θα είναι διαθέσιμο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς θα προσφέρει και την επιλογή τετρακίνησης.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο