Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απάντηση του Μάρκο Σίλβα  και ο πόλεμος με τον Αλαρντάις

Η απάντηση του Μάρκο Σίλβα και ο πόλεμος με τον Αλαρντάις

Δεν είναι πρόσωπο που αρέσκεται σε αντιπαραθέσεις, παρότι γράφει χιλιόμετρα σε ένα περιβάλλον τόσο ανταγωνιστικό όσο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι ο «τύπος» εκείνος του προπονητή που θα προκαλέσει, που θα γίνει θέμα συζήτησης για κάποια ατάκα του κλπ.Παρά ταύτα; Η έκπληξη των τελευταίων ωρών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς ποιος είδε τον Μάρκο Σίλβα και δεν τον φοβήθηκε, όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει στον «big» Σαμ Αλαρντάις.

Δεν είναι πρόσωπο που αρέσκεται σε αντιπαραθέσεις, παρότι γράφει χιλιόμετρα σε ένα περιβάλλον τόσο ανταγωνιστικό όσο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι ο «τύπος» εκείνος του προπονητή που θα προκαλέσει, που θα γίνει θέμα συζήτησης για κάποια ατάκα του κλπ. Παρά ταύτα; Η έκπληξη των τελευταίων ωρών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς ποιος είδε τον Μάρκο Σίλβα και δεν τον φοβήθηκε, όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει στον «big» Σαμ Αλαρντάις.

Μια παράξενη «κόντρα» μόλις γεννήθηκε με αιτία, και ο 40άχρονος Πορτογάλος προπονητής της Ουότφορντ το σήκωσε μια χαρά το γάντι της πρόκλησης. Η ιστορία που ξεκίνησε έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και πλούσιο παρασκήνιο:

«Ελάτε να με βρείτε όταν θα είμαι 63 ετών για να δούμε τι θα έχω πετύχει στην καριέρα μου. Αυτό που είπε για εμένα δεν έχει νόημα. Είναι σαν να συγκρίνω τα γκολ του Ριτσάρλισον (20άχρονος Βραζιλιάνος επιθετικός της Ουότφορντ) στην Premier League με τα 207 γκολ του Πίτερ Κράουτς (37 ετών). Σας προτείνω να πάτε να δείτε το βιογραφικό του όταν ήταν 40 ετών ή έστω τι έκανε στις πρώτες επτά σεζόν του ως προπονητής, για να τον συγκρίνεται μαζί μου. Αλλιώς περιμένετε μέχρι να γίνω εγώ 63 ετών».

Γιατί τα… πήρε ο Μάρκο Σίλβα; Διότι ο φωνακλάς Σαμ Αλαρτνάις μόλις προσλήφθηκε στην Έβερτον, θέλησε να απαντήσει καταλλήλως σε δημοσιογράφους που τον ενημέρωσαν πως ο πρώτος στόχος για τον πάγκο των «Ζαχαρωτών» από τη διοίκηση της Έβερτον ήταν ο Πορτογάλος. «Ο Σίλβα; Δεν γίνεται να με συγκρίνεται με τον Μάρκο Σίλβα.

Δεν μπορείτε να βάζετε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι» είπε ο 63άχρονος εμφανώς ενοχλημένος με την ίδια την πραγματικότητα. Γιατί ο Μάρκο Σίλβα ήταν ο πρώτος στόχος της Έβερτον, στην απόπειρα αναζήτησης του αντικαταστάτη του Ρόναλντ Κούμαν. Και μάλιστα ο ιδιοκητήτης του κλαμπ, ο Ιρανός Φαράντ Μοσίρι προσέφερε 10 εκατ λίρες στη Ουότφορντ για να του παραχωρήσει τον προπονητή της.

Η κόντρα του Μάρκο Σίλβα με τον Σαμ Αλαρντάις όμως έχει βαθύτερες ρίζες. Σχετίζεται με την περσινή μάχη ανάμεσα στη Χαλ και την Κρίσταλ Πάλας για την αποφυγή του υποβιβασμού. «Έχασε» η Χαλ του Πορτογάλου, αυτό όμως όχι μόνο δεν ανανέωσε την παραμονή του Αλαρντάις στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά οδήγησε στην απόφαση την Σάουθ Νόργουντ να αλλάξει άμεσα προπονητή. Ποιος ήταν πρώτος στόχος της Κρίσταλ Πάλας, το καλοκαίρι; Ναι, ο Μάρκο Σίλβα. Πως λοιπόν να μην… βράζει μαζί του;

Δ.Δελλής

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024