Βρετανία: Το 50% τάσσεται υπέρ δεύτερης ψηφοφορίας για το Brexit
Το 50% των Βρετανών τάσσεται υπέρ μίας δεύτερης ψηφοφορίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ το 35% θεωρεί ότι το Brexit θα επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Mail, ένα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία υπέρ του Brexit.
Το 50% των Βρετανών τάσσεται υπέρ μίας δεύτερης ψηφοφορίας για την έξοδο
του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ το 35% θεωρεί ότι
το Brexit θα επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με νέα
δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Mail, ένα από τα
βρετανικά μέσα ενημέρωσης που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία υπέρ του
Brexit.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, 1 στους 2 ερωτηθέντες υποστηρίζουν τη διεξαγωγή ακόμη μίας ψηφοφορίας για τους τελικούς όρους μίας συμφωνίας εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το 34% απορρίπτουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα και το 16% δεν διατυπώνει άποψη.
Η Daily Mail επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση από την περασμένη εβδομάδα, όταν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πληροφορία ότι το Λονδίνο ετοιμάζεται να πληρώσει περί τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να διευθετήσει τον «λογαριασμό» του διαζυγίου ανοίγοντας τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης φάσης, που θα καθορίσουν τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ενωση.
Το 35% των Βρετανών θεωρεί ότι το Brexit θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση
Μόνο το 14% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit θα βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση, ενώ το 35% θεωρεί ότι θα την επιδεινώσει. Το 51% θεωρεί ότι ούτε θα την επιδεινώσει , ούτε θα την βελτιώσει , ή απλώς «δεν γνωρίζει».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε on line από την εταιρεία Survation κατά το διάστημα 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου. Ο Μάικ Σμίθσον, εκλογικός αναλυτής του ιστότοπου www.politicalbetting.com και πρώην στέλεχος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έγραψε στο Twitter ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση καταγράφει υποστήριξη προς τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.
Μόνο το 30% των ερωτηθέντων δηλώνει ενθουσιασμένο για το Brexit
Μόνο το 30% από τους ερωτηθέντες δηλώνουν «ενθουσιασμένοι» για το Brexit, ενώ το 41% δηλώνουν «φοβισμένοι». Από το δημοψήφισμα του 2016 πολλοί επιφανείς αντίπαλοι του Brexit, όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος, έχουν καλέσει τη Βρετανία να αλλάξει γνώμη για να αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες για τη βρετανική οικονομία Brexit.
Ο Τόνι Μπλερ δήλωσε σήμερα στο BBC ότι η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για την αποχώρηση από την Ενωση. «Είναι αναστρέψιμο. Δεν έχει γίνει μέχρι να γίνει».
Ο Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διαπραγματευθεί το αδιαπραγμάτευτο. «Προσπαθούν να διαπραγματευθούν την έξοδο από την ενιαία αγορά και την αναπαραγωγή όλων των πλεονεκτημάτων της. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», προειδοποίησε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- Κεφαλονιά: Η μαύρη περούκα και τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μυρτώ με τον σύντροφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει – Νέες αποκαλύψεις
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442